Lexit tar kliv inom digital etikettproduktion

Lexit Group förbättrar sitt digitala etiketthanteringssystem. Genom att automatisera delar av etikettflödet så frigör de tid och förenklar för kunden.

Att automatisera och göra det enklare att producera med digitala etikettsystem är ett arbete som Lexit Group har arbetat med under en lång tid. Det handlar om att utveckla systemen och ligga i framkant i den digitala utvecklingen i alla led, främst för kunder  men även internt i produktion. Det innefattar exempelvis tryckpressar som automatiskt byter klichéer till nästa jobb och på så sätt maximerar effektiviteten i produktionen. Kunden kan även via ett webbcenter hålla koll på hur produktionen går och godkänna nya design- och layoutförslag innan produktionen påbörjas, vilket i förlängningen ger ökad säkerhet kring beställningsrutiner samt förhindrar felaktigheter i produktionen.

– Säkerhet inom alla led av produktionen är något vi anser är mycket viktigt, exempelvis när det handlar om livsmedelsproducenter. Om det upptäcks felaktigheter vid kontroll av deklarationer och näringsinnehåll är det lätt att påpeka och ändra med vårt system”, säger Kai Gunnar Herseth, ägare och utvecklare av Lexit Group.

Kai Gunnar Herseth, ägare och utvecklare av Lexit Group.

Enligt Lexit Group har de under hösten gjort flera banbrytande förändringar av de digitala flöden. Kunderna får en mer detaljerad översikt och hantering av etiketter och företagets senaste automationslösning  sparar in på resurser i flera led. Systemet hanterar nu en hel serie på hundratals utskrivna etikettfiler utan att någon har lagt sina händer på varje etikettfil. Det har blivit möjligt genom en detaljerad excelfil och en anpassad designfil för variabel utmatning.

Ett exempel på detta är producenten Bama som i somras hade behov av flera hundra olika etiketter för sina jordgubbsprodukter. Men den automatiserade produktionsmodellen kunde Lexit spara in både tid och resurser. Detta ger oss oöverträffade möjligheter i den framtida etikettproduktionen, enligt Lexit.

Lexit Group är en skandinavisk leverantör inom datainsamling, RFID, POS/detaljhandel, produktmärkning, etiketter och programvarulösningar. Koncernen, som i dag sysselsätter 120 anställda har sitt huvudsäte i Norge och omsätter årligen cirka 380 miljoner norska kronor (närmare 413 miljoner svenska kronor)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Världslansering på mässan

Canon släpper en ny serie flatbäddsskrivare för rigida material. Det handlar om Océ Arizona 1300 där man första gången valt att köra på led-härdningsteknik för att ytterligare öka produktiviteten. Besökarna på Sign&Print Scandinavia blev först i världen att se maskinen demonstreras live.

Publicerat av: 

Tre dagars branschfest startar

Bara en gång vartannat år samlas den grafiska branschen till tre dagars branschfest. Över 3000 personer beräknas komma till Kistamässan den 5-7 februari. Helt gratis får de ta del av ett mycket omfattande seminarieprogram och får se över 1000 nya produkter och maskiner. Det är dags för Sign&Print Scandinavia.

Publicerat av: