Han blir platschef

Husums pappersbruk

– Det känns fantastiskt spännande att få kliva in i ett omformat Metsä Board Husum som nu är helt inriktat förpackningskartong och vit kraftliner, säger Olov Winblad von Walter om sin nya roll som platschef.

Olov Winblad von Walter återvänder till Metsä Board och blir ny platschef för pappersbruket i Husum.

Metsä Boards integrerade kartong- och massabruk i Husum är Europas största enhet i sitt slag och har en årskapacitet på 400 000 ton falskartong, 270 000 ton vit kraftliner och 730 000 ton sulfatmassa. Nu ska Olov Winblad von Walter axla rollen som ny platschef för pappersbruket i Husum. Närmast arbetade han  som platschef för Iggesunds Bruk, men har även tidigare varit chef för pappersbruket i Husum och varit produktionsansvarig för det bestrukna journalpapperet.

Olov Winblad von Walter kommer närmast från en befattning som platschef för Iggesunds bruk men har tidigare varit produktionsansvarig för det bestrukna journalpapperet liksom chef för pappersbruket i Husum men kommer nu senast från en befattning som platschef för Iggesunds Bruk. Han säger i ett pressmeddelande att han ser fram emot att återvända till Metsä board i Husum och att det känns spännande att fokus nu enbart ligger på förpackningskartong och vit kraftliner.

– Jag tycker att Husum är min hemmabas trots att jag också arbetat i några andra bruk. Här fick jag mitt första jobb efter utbildningen 1989 och jag har på olika sätt följt bruket sedan dess. Bruket haft en bra och positiv utveckling och jag ser verkligen fram emot att återvända till Metsä Board Husum.

Falskartongen som produceras i Husumsfabriken används bland annat i livsmedelsförpackningar, kosmetikförpackningar och andra konsumentförpackningar samt i artiklar för mat och dryckservice. Den vita kraftlinern används till vita förpackningar av wellpapp.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Världslansering på mässan

Canon släpper en ny serie flatbäddsskrivare för rigida material. Det handlar om Océ Arizona 1300 där man första gången valt att köra på led-härdningsteknik för att ytterligare öka produktiviteten. Besökarna på Sign&Print Scandinavia blev först i världen att se maskinen demonstreras live.

Publicerat av: 

Tre dagars branschfest startar

Bara en gång vartannat år samlas den grafiska branschen till tre dagars branschfest. Över 3000 personer beräknas komma till Kistamässan den 5-7 februari. Helt gratis får de ta del av ett mycket omfattande seminarieprogram och får se över 1000 nya produkter och maskiner. Det är dags för Sign&Print Scandinavia.

Publicerat av: