Hyllas för förpackning till motorsågar

Key account manager Stefan Idren på Stora Enso, Sascha Menges, President of Husqvarna Division och Fredrik Stensson, försäljningschef, Stora Enso.

Motorsågstillverkaren Husqvarna har utnämnt Stora Enso till deras mest innovativa leverantör. Företaget har bland annat utvecklat en wellpapplösning för att förpacka motorsågar.

Stora Enso har mottag utmärkelsen Innovation Award vid Husqvarnas årliga tillställning för leverantörer. Stora Enso levererar wellpappförpackningar till Husqvarna och har bland annat tagit fram en ny lösning för att förpacka Husqvarnas motorsågar, en lösning som kallas för Cone Box. Förutom förpackningens speciella form har den ett förstärkt skydd för sågens svärd.

Stora Ensos Cone Box används som förpackning till Husqvarnas motorsågar.

Enligt Husqvarna gör förpackningslösningen att de kan spara in på transportkostnader och minska reklamationer samtidigt som den har en mindre påverkan på miljön. De pekar bland annat ut att Cone Box har ökat fyllnadsgraden med 37 procent, minskat antalet pallar med 5 300 stycken och minskat koldioxidutsläppen med 190 ton.

– Vi är givetvis både stolta och glada över att få denna utmärkelsen från Husqvarna som vi har ett flerårigt samarbete med, säger Fredrik Stensson, försäljningschef för Stora Ensos affärsområde inom förpackningslösningar.

– Vi arbetar kontinuerligt med innovation inom Stora Enso och tillsammans med kunder som Husqvarna har vi möjligheten att göra stor skillnad, såväl kostnadsmässigt som för miljön.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Så blir Fachpack 40 år

Mässdagarna på årets Fachpack i tyska Nürnberg lägger krutet på miljövänliga och hållbara förpackningar. Temat heter Enviromentally friendly packaging och tar fasta på hur förpackningsindustrin, från perspektivet Tyskland och övriga Europa, arbetar inom detta område. Åtta svenska företag finns med på utställarlistan.

Publicerat av: