Smart e-handelsförpackning vinner Scanstar

DS Smith får en Scanstar för sin emballagelösning, 2Way, som gör det smidigt att returnera e-handelspaket.

Packsweden har tidigare berättat om DS Smiths emballage som ska underlätta att skicka beställda varor i retur. Nu får de en Scanstar för sin förpackningslösning som är speciellt riktad mot e-handeln. Företagets så kallade 2Way-lösning ska förenkla returer genom att varan skickas tillbaka i samma låda som produkten skickades i. Man vänder den ut och in – viker åt andra hållet – packar och skickar. Returadressen finns redan på plats. Förpackningen kan resas både manuellt och i enkla jigglösningar. Packningen kan göras antingen med lådan liggande eller ställd på högkant.

Emballaget levereras i plana ark. DS Smith menar vidare att den tryckta insidan på förpackningen även har andra användningsområden, bland annat som presentförpackning åt kunder. Juryn framhäver bland annat att den smarta wellpapplösningen är i ett enda stycke och att den lätt och smidigt kan vikas åt båda hållen.

Juryns motivering lyder: This smart inside-out packaging solution is for product shipment and returns in e-commerce. The clever on-piece corrugated board structure can be folded both ways effortlessly. It could, however, have a small pictogram for folding instructions. Shows a lot of potential for gifting and branding. Communicates that it is a sustainable solution.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Så blir Fachpack 40 år

Mässdagarna på årets Fachpack i tyska Nürnberg lägger krutet på miljövänliga och hållbara förpackningar. Temat heter Enviromentally friendly packaging och tar fasta på hur förpackningsindustrin, från perspektivet Tyskland och övriga Europa, arbetar inom detta område. Åtta svenska företag finns med på utställarlistan.

Publicerat av: