Edvard Schneidler får större sortiment

PUBLICERAD: 30 augusti 2018
UPPDATERAD: 24 januari

Lithoinks verksamhet slås samman med Edvard Schneidler.

– Våra respektive produktsortiment kompletterar varandra perfekt, säger Axel Irestedt.

Edvard Schneidler levererar förbrukningsvaror och utrustningar inom affärsområdena offset, flexo, efterbehandling och industriellt tryck.

Ihopslagningen innebär att Lithoinks två säljare blir anställda i Kistaföretaget Edvard Schneidler AB (ESAB). Axel Irestedt kommer fortsättningsvis fokusera på rulloffset i Sverige och kollegan Jørgen Gjerløv kommer stå för motsvarande del i Danmark. Irestedt säger i ett pressmeddelande att han ser fram emot sammanslagningen vilket innebär att de blir en ännu starkare spelare med ett bredare produkterbjudande inom förbrukningsvaror och utrustningar, bland annat Kolbus utrustning för premiumförpackningar och utrustning till rulloffsettryckerier .

Axel Irestedt ansvarar numera för rulloffset i Sverige hos Edvard Schneidler.

– Inte minst kompletterar våra respektive produktsortiment varandra perfekt. Med Edvard Schneidlers gummidukar, skarvtejp, tryckplåtar och våra tryckfärger, kemikalier och häfttråd får vi ett mer eller mindre komplett produktsortiment för tidnings- och heatsettryckerier.

– Vi blir också en starkare organisation som kan fortsätta att supportera våra gemensamma kunder. Vår del av branschen står onekligen inför väldigt stora utmaningar, men vi tror och hoppas att vi genom detta kan vara med och bidra med teknisk kunskap och produkter som hjälper våra kunder att kontinuerligt effektivisera sin produktion.

 

Läs vidare

Ny teknik ger inbyggt fuktskydd i flexibla förpackningar

Aptar CSP Technologies och ProAmpac har utvecklat en teknik som ger inbyggt fuktskydd i flexibla förpackningar.
proampac-and-aptar-1709018491x

kp lanserar livsmedelstråg av etthundra procent återvunnet material

Klöckner Pentaplast (kp) har lanserat de första livsmedelstrågen bestående av etthundra procent återvunnen PET (rPET) som uteslutande kommer från tråg.
KP trayx

Bioplastproduktionen väntas växa med sjutton procent kommande fem år

En aktuell marknadsstudie förutspår en årlig tillväxt på 17 procent för biobaserade polymerer mellan år 2023 och år 2028.
csr

Allt fler robotar automatiserar skärborden

På den nyligen avslutade Fespamässan i Amsterdam visade det schweiziska företaget Zünd både nuvarande och framtida skärbordslösningar där robotar spelar en viktig roll.
zund-fespa_01

Senaste nytt

Danska All Creative vill vinna i Packnorth Award 2024

Det danska företaget All Creative A/S som är mest känt för sina pappers- och kartonglösningar för förpackningar, POS och Display, är stolta. Så stolta att de har skickat in den 3D-julkalender de tagit fram för Bornholms Karamel Kompagniet till förpackningstävlingen Packnorth Awards 2024.
AllCreative_02x

Snopet för Mondi, det blev IP som köper DS Smith

International Paper och DS Smith meddelade har nått en överenskommelse om villkoren för en affär där IP köper DS Smith.
alexander-grey-8lnbXtxFGZw-unsplashx

Konsumenterna katalysatorn bakom nya hållbara förpackningslösningar

Det är vi konsumenter som driver på utvecklingen av nya, hållbara, förpackningar och plastförpackningar är illa ute enligt en undersökning av Tetra Pak.
ryoji-iwata-IBaVuZsJJTo-unsplashx

Jonas Hellström – med variation som inspiration

Jonas Hellström har jobbat inom den grafiska branschen i över 20 år. Efter sin examen i grafisk design och illustration från Forsbergs har han bland annat hunnit med att starta upp byrån Lobby Design samt spendera nio år som design director på Amore. Snart står han på scenen på Inhousedagen i Stockholm.
stillahavetx