Förpackningsjätte sätter nio miljömål

Det globala förpackningsföretaget DS Smith sätter upp nio mål för sin verksamhet inom förpackning, plast, papper och återvinning.

DS Smith bygger vidare med nya mål för en hållbar utveckling. Företaget skriver i ett pressmeddelande att de nått de flesta av sina energi-, vatten-, och avfallsmål före utsatt tid.  I företagets hållbarhetsrapport för 2018 framgår att 71 procent av åtagandena har uppnåtts eller utvecklats enligt plan. Dessa innefattar bland annat att 95 procent av affärsenheterna för förpackning och papper numera är FSC-certifierade och att företaget har som mål att fortsatt vara bland de fem största företagen som nomineras till utmärkelsen EcoVadis – ett system för utvärdering av leverantörers miljöaspekter, arbetsförhållanden, affärsansvar och underleverantörer. DS Smith skriver även att de kommer fortsätta arbeta tillsammans med kunder i större utsträckning för att utveckla optimala varumärkesförpackningar som är logistiskt utformade.

DS Smith koncernchef Miles Roberts säger att innovativa förpackningar spelar en nyckelroll och hjälper till att lösa ett antal globala utmaningar för en hållbar utveckling.

– Vi måste göra mer för att säkerställa att den positiva effekten av bra och hållbara förpackningar inte glöms bort. Med förpackningar som allt mer är föremål för offentlig granskning behöver vi alla göra mer för att hjälpa till med att lösa utmaningarna med ”dåliga förpackningar” genom att arbeta med industrin, statsförvaltningar, lokala myndigheter, varumärkesägare, återförsäljare, återvinningsföretag och konsumenter.

Bland de nya målen, som ska utvärderas kontinuerligt,  lovar det globala förpackningsföretaget att tillverka helt återanvändbara eller helt återvinningsbara förpackningar senast 2025, samt att använda helt återvunnet eller ursprungscertifierat papper senast 2020. Företaget kommer också verka för att 100 procent av leverantörerna uppfyller företagets hållbarhetsstandarder senast år 2025, samt att de fram till år 2030 minskar sina koldioxidutsläpp med 30 procent per ton produktion, jämfört med 2015 års nivå.

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Världslansering på mässan

Canon släpper en ny serie flatbäddsskrivare för rigida material. Det handlar om Océ Arizona 1300 där man första gången valt att köra på led-härdningsteknik för att ytterligare öka produktiviteten. Besökarna på Sign&Print Scandinavia blev först i världen att se maskinen demonstreras live.

Publicerat av: 

Tre dagars branschfest startar

Bara en gång vartannat år samlas den grafiska branschen till tre dagars branschfest. Över 3000 personer beräknas komma till Kistamässan den 5-7 februari. Helt gratis får de ta del av ett mycket omfattande seminarieprogram och får se över 1000 nya produkter och maskiner. Det är dags för Sign&Print Scandinavia.

Publicerat av: