Förpackningsjätte sätter nio miljömål

PUBLICERAD: 21 augusti 2018
UPPDATERAD: 24 januari

Det globala förpackningsföretaget DS Smith sätter upp nio mål för sin verksamhet inom förpackning, plast, papper och återvinning.

DS Smith bygger vidare med nya mål för en hållbar utveckling. Företaget skriver i ett pressmeddelande att de nått de flesta av sina energi-, vatten-, och avfallsmål före utsatt tid.  I företagets hållbarhetsrapport för 2018 framgår att 71 procent av åtagandena har uppnåtts eller utvecklats enligt plan. Dessa innefattar bland annat att 95 procent av affärsenheterna för förpackning och papper numera är FSC-certifierade och att företaget har som mål att fortsatt vara bland de fem största företagen som nomineras till utmärkelsen EcoVadis – ett system för utvärdering av leverantörers miljöaspekter, arbetsförhållanden, affärsansvar och underleverantörer. DS Smith skriver även att de kommer fortsätta arbeta tillsammans med kunder i större utsträckning för att utveckla optimala varumärkesförpackningar som är logistiskt utformade.

DS Smith koncernchef Miles Roberts säger att innovativa förpackningar spelar en nyckelroll och hjälper till att lösa ett antal globala utmaningar för en hållbar utveckling.

– Vi måste göra mer för att säkerställa att den positiva effekten av bra och hållbara förpackningar inte glöms bort. Med förpackningar som allt mer är föremål för offentlig granskning behöver vi alla göra mer för att hjälpa till med att lösa utmaningarna med ”dåliga förpackningar” genom att arbeta med industrin, statsförvaltningar, lokala myndigheter, varumärkesägare, återförsäljare, återvinningsföretag och konsumenter.

Bland de nya målen, som ska utvärderas kontinuerligt,  lovar det globala förpackningsföretaget att tillverka helt återanvändbara eller helt återvinningsbara förpackningar senast 2025, samt att använda helt återvunnet eller ursprungscertifierat papper senast 2020. Företaget kommer också verka för att 100 procent av leverantörerna uppfyller företagets hållbarhetsstandarder senast år 2025, samt att de fram till år 2030 minskar sina koldioxidutsläpp med 30 procent per ton produktion, jämfört med 2015 års nivå.

 

 

Läs vidare

Nedläggning gör det svårare att återvinna vätskekartong i Tyskland

Troligen kommer kapacitet för återvinning av vätskekartongförpackningar att stängas ner i Tyskland inom kort.
julian-hochgesang-mjtq122xaoY-unsplashx

Dow och Procter & Gamble utvecklar ny återvinningsteknik

Dow och Procter & Gamble Company har tecknat ett utvecklingsavtal (JDA) för att skapa en ny återvinningsteknik.
Avfallx

Mindre CO2 när Coop byter från glas till plast i sillburkarna

En av årets stora mathelger är runt knuten. Två av Coops sillnyheter för året kommer i plastburkar – en förändring som nu ska appliceras på all Coop sill i glasburk.
Coop sillx

Med kombinationen papper och plast sparar Arla 32 ton plast om året

Trenden att ersätta plastförpackningar med förpackningar som kombinerar papper och plast fortsätter bland varumärkesägare med den tveksamma motiveringen att det är bättre för miljön.
Arlax

Senaste nytt

Treform testar havsplast med perfekt resultat

Treform i Landskrona sjösätter ett nytt projekt och testar "havsplast".
beach

Great Earth först på marknaden med fiberbaserad förslutning från BOC

Nu kommersialiseras Blue Ocean Closures intressanta skruvförslutningar baserade på fiber. Sverigebaserade Great Earth är första kund.
GEBOC-product1-1024x683-1000x1400x

Konica Minolta och Fujifilm ingår strategisk allians?

Konica Minolta och Fujifilm Business Innovation Corp. meddelar att de har undertecknat ett samförståndsavtal för att utforska möjligheter för en strategisk allians.
fuji-konicax

Xeikon visar innovationer inom nyckelsegment på Drupa

Xeikon, som är en del av Flint Group, erbjuder digitala lösningar för såväl den grafiska industrin som förpackningsbranschen. På Drupa visas de senaste innovationerna inom dessa segment.
SV-kollage-1536x1024x