Milstolpe för Elopak

Norska Elopak passerar miljardgränsen med sina helt förnybara förpackningar i vätskekartong.

2014 lanserade norska Elopak dryckesförpackningar med barriär av biopolyeten. Företaget skriver i ett pressmeddelande att de nu är den första tillverkaren som har levererat över en miljard 100 procent förnybara förpackningar. Kartongmaterialet de använder kommer från FCS-certifierade skogar i Norden. Och år 2017 gick företaget ett steg längre och bytte ut leverantörsbasen för att få in två nya råvaror till biopolyeten. Den ena utgörs av tallolja som är en restprodukt från massa- och pappersproduktion. Den andra är sockerrör som härstammar från Brasilien.

Marianne Groven, tillförordnad miljöchef för Elopak.

Marianne Groven, tillförordnad miljöchef för Elopak säger att bedriften att nå en miljard förnybara förpackningar är en viktig milstolpe för Elopak och ett utmärkt bidrag till att minska användningen av fossila resurser.

– Som ett stort globalt förpackningsföretag är det vårt ansvar att fortsätta utveckla vårt förnybara erbjudande och sänka vårt koldioxidavtryck.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Världslansering på mässan

Canon släpper en ny serie flatbäddsskrivare för rigida material. Det handlar om Océ Arizona 1300 där man första gången valt att köra på led-härdningsteknik för att ytterligare öka produktiviteten. Besökarna på Sign&Print Scandinavia blev först i världen att se maskinen demonstreras live.

Publicerat av: 

Tre dagars branschfest startar

Bara en gång vartannat år samlas den grafiska branschen till tre dagars branschfest. Över 3000 personer beräknas komma till Kistamässan den 5-7 februari. Helt gratis får de ta del av ett mycket omfattande seminarieprogram och får se över 1000 nya produkter och maskiner. Det är dags för Sign&Print Scandinavia.

Publicerat av: