Swissqprint ändrar i mekaniken

Nya rullfunktionen Spreading roller ska ge bättre precision i trycket och färre driftstopp, enligt Swissqprint.

Swissqprint introducerar en ny optimerad rulle-till-rulle-funktion som bättre ska mata fram materialen på bordet vilket leder till bättre utskrifter och färre driftstopp.

Den nya rullfunktionen som går under namnet Spreading roller kan implementeras i alla Swissqprints befintliga storformatskrivare med bläckstråleteknik på marknaden. De senaste led-modellerna har den som standard. Den optimerade rulle-till-rulle-funktionen ersätter de äldre styrrullarna. Sneda borstar släpper ut materialet innan det når bordet. Dessa borstar är gjorda av kolfiber, vilket innebär att de minskar statisk elektricitet på materialet. Fördelarna är enligt tillverkaren att de nya mekaniska delarna bättre matar fram materialet och håller det sträckt helt platt på bordet. Det ska bidra till en mer exakt dropposition, färre maskinstopp samt ett bättre utskriftsresultat på känsliga rullmaterial.

Spreading roller kommer även med ett nytt reglage. Den innefattar tre olika lägen för att justera spänningen i materialet. Justeringen görs manuellt – inga verktyg behövs.

Nize equipment är distributör för Swissqprint i Norden.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Automatiserat flöde och förarlösa truckar

AD Plast i Anderstorp har skapat ett helt automatiserat flöde. I produktionen finns förarlösa AGV-truckar, pallbanor och automatisk sträckfilmsmaskin samt etikettering.
– Det är maskinstyrt. Hela flödet fram till utleverans är automatiserat. Jag tror inte att det finns en motsvarande anläggning i Europa, säger vd:n Michael Jonsson.

Publicerat av: 

Mässnyheter med digitaltryckt wellpapp

Digitaltryck på wellpapp var ett fokusområde på årets Corrugated & Carton Exhibition (CCE) i München. Därmed bekräftades det som många konverterare pratar om, nämligen att det är hög tid att fördjupat titta på digitaltryck direkt på färdig wellpapp, utan att gå vägen via liner.

Publicerat av: 

Svenskarna blir bättre på att återvinna

Fler förpackningar och tidningar lämnas till återvinningen. Materialet som ökar mest jämfört med föregående år är plastförpackningar, enligt statistik från FTI. 
– Vi vet att svenska folket är bra på att återvinna, men trots det behöver vi alla bli bättre och faktiskt göra ännu mer, säger  Veronica Foberg Gustafsson på FTI

Publicerat av: 

Europeisk förpackningskonferens
i Bryssel – kretsloppet i fokus

E-handel, flytten till digitaltryck och kraven på bioplast är de tre främsta förändringsfaktorerna i Europas förpackningsindustri. Det framkom när drygt 100 personer samlades på Europas första förpackningskonferens, anordnad av Intergraf.

Publicerat av: