Fler applikationer med tunnare plastfolie

Genom att ersätta en av stålvalsarna i tillverkningsprocessen med en ny gummivals har Scanfill AB minskat tjockleken på plastfolien Scanfill Sheet.

En gummivals i tillverkningsprocessen tunnar ut plastfolien Scanfill Sheet vilket öppnar för fler användningsområden.

Scanfill AB breddar sitt produktprogram av helt eller delvis oljefria plaster genom att göra en maskinförändring. Enligt Ystadsföretaget, som tillverkar förpackningsmaterial bestående av av hälften mineraler, hälften polyeten eller polypropen, så kan de nu producera den miljövänliga plastfolien Scanfill Sheet med en tjocklek från 150 mikrometer upp till 1500 mikrometer tack vare att de bytt ut en av stålvalsarna i tillverkningsprocessen till en gummivals.

Karl Banke, utvecklingstekniker på Scanfill.

– Med den tunnare Scanfill Sheet öppnar vi upp för fler applikationer för både befintliga och nya kunder, säger Karl Banke, utvecklingstekniker på Scanfill.

Företaget skriver i ett pressmeddelande att plastfolien har en naturligt bra barriär, men kan förbättras genom att inkludera ett EVOH-lager. Scanfill Sheet består av 50 procent mineraler vilket förutom miljöfördelar även bidrar till att ge materialet bra styrka och styvhet.

– Scanfill Sheet är tillgänglig i upp till sju lager med olika färger och med matt eller glansigt ytskikt. Vi ser fram emot att utforska de många olika användningsområdena för Scanfill Sheet tillsammans med våra kunder.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Automatiserat flöde och förarlösa truckar

AD Plast i Anderstorp har skapat ett helt automatiserat flöde. I produktionen finns förarlösa AGV-truckar, pallbanor och automatisk sträckfilmsmaskin samt etikettering.
– Det är maskinstyrt. Hela flödet fram till utleverans är automatiserat. Jag tror inte att det finns en motsvarande anläggning i Europa, säger vd:n Michael Jonsson.

Publicerat av: 

Mässnyheter med digitaltryckt wellpapp

Digitaltryck på wellpapp var ett fokusområde på årets Corrugated & Carton Exhibition (CCE) i München. Därmed bekräftades det som många konverterare pratar om, nämligen att det är hög tid att fördjupat titta på digitaltryck direkt på färdig wellpapp, utan att gå vägen via liner.

Publicerat av: 

Svenskarna blir bättre på att återvinna

Fler förpackningar och tidningar lämnas till återvinningen. Materialet som ökar mest jämfört med föregående år är plastförpackningar, enligt statistik från FTI. 
– Vi vet att svenska folket är bra på att återvinna, men trots det behöver vi alla bli bättre och faktiskt göra ännu mer, säger  Veronica Foberg Gustafsson på FTI

Publicerat av: 

Europeisk förpackningskonferens
i Bryssel – kretsloppet i fokus

E-handel, flytten till digitaltryck och kraven på bioplast är de tre främsta förändringsfaktorerna i Europas förpackningsindustri. Det framkom när drygt 100 personer samlades på Europas första förpackningskonferens, anordnad av Intergraf.

Publicerat av: