Fler applikationer med tunnare plastfolie

Genom att ersätta en av stålvalsarna i tillverkningsprocessen med en ny gummivals har Scanfill AB minskat tjockleken på plastfolien Scanfill Sheet.

En gummivals i tillverkningsprocessen tunnar ut plastfolien Scanfill Sheet vilket öppnar för fler användningsområden.

Scanfill AB breddar sitt produktprogram av helt eller delvis oljefria plaster genom att göra en maskinförändring. Enligt Ystadsföretaget, som tillverkar förpackningsmaterial bestående av av hälften mineraler, hälften polyeten eller polypropen, så kan de nu producera den miljövänliga plastfolien Scanfill Sheet med en tjocklek från 150 mikrometer upp till 1500 mikrometer tack vare att de bytt ut en av stålvalsarna i tillverkningsprocessen till en gummivals.

Karl Banke, utvecklingstekniker på Scanfill.

– Med den tunnare Scanfill Sheet öppnar vi upp för fler applikationer för både befintliga och nya kunder, säger Karl Banke, utvecklingstekniker på Scanfill.

Företaget skriver i ett pressmeddelande att plastfolien har en naturligt bra barriär, men kan förbättras genom att inkludera ett EVOH-lager. Scanfill Sheet består av 50 procent mineraler vilket förutom miljöfördelar även bidrar till att ge materialet bra styrka och styvhet.

– Scanfill Sheet är tillgänglig i upp till sju lager med olika färger och med matt eller glansigt ytskikt. Vi ser fram emot att utforska de många olika användningsområdena för Scanfill Sheet tillsammans med våra kunder.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *