Vinnaren som eliminerar bubbelplasten

Iiro Numminen kammade hem vinsten i Better with Less – Design Challenge i kategorin e-handel.  Bidraget eliminerar behovet av värmeformad bubbelplast. 

Pack Sweden har tidigare berättat om Metsä Boards internationella tävling i förpackningsdesign, Better with Less – Design Challenge. Nu är vinnaren utsedd i kategorin e-handel.

Iiro Numminen vann med sitt bidrag ”Stretching Inner Part” – en wellpapplådas innerdel som tillåter produkter av olika form att förpackas utan något behov av bubbelplast. Produkter av olika slag kan förpackas i den mångsidiga lådan och utformningen håller produkten på plats under transport. Numminen kommer att få motta priset på 10 000 euro för sitt tävlingsbidrag.
– Det vinnande bidraget eliminerar på ett bra sätt behovet av värmeformad bubbelplast. Balansen mellan kartongens styvhet och styrkan som krävs för att klara produktens vikt är väl genomtänkt. Utformningen är mycket tilltalande, användbar, möjlig att skala upp eller ner samt lätt att anpassa till många användningsområden, säger tävlingsjuryns ordförande Cyril Drouet, Design & Innovation Director hos Metsä Board.

Totalt 302 bidrag från 38 länder var med och tävlade. Den internationella tävlingsjuryn bestod av välkända experter inom förpackningsdesign som representerande områden relaterade till förpackning, design, varumärkesstrategi och innovation. Juryn fann det vinnande bidraget ”Stretching Inner Part” av Iiro Numminen, vara mycket tilltalande, användbart, lätt att skala upp eller ner samt enkelt att implementera.

“Plastic banning toilet roll” av Jeroen Caelen

Det första hedersomnämnandet gick till “Plastic banning toilet roll” av Jeroen Caelen. Hans arbete lämnades in i kategorin wild-card. Denna nya typ av förpackning för toarullar består av en sexkantig kartong vilken också fungerar som hållare för toalettpapperet. Den föll både juryn och en bredare publik i smaken eftersom den också var publikens favoritdesign.

”The Moisture face creme cosmetic package” designad av Abdullah Cam.

Det andra hedersomnämnandet gick till ”The Moisture face creme cosmetic package” designad av Abdullah Cam. Den återanvändningsbara kartongförpackningen är kombinerad med en löstagbar innerdel i plast. Lösningen gör plastbeläggning eller foliering överflödig vilket förenklar återvinning.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *