Packmaskinen utgår efter storleken

– Det är en världsnyhet vad jag vet, mycket få om någon har tagit fram något liknande, säger ITO PallPacks Axel Hagen om packmaskinen som automatiskt läser av och anpassar kartongens storlek till dess innehåll.

Slöseriet med för stora förpackningar sett till innehållet elimineras, enligt ITO PallPack och Jomet som nu lanserar en 

paketeringsmaskin som höjdjusterar kartongen automatiskt genom att läsa av innehållets storlek och skära ner kartongkanterna innan kartongen stängs så att innehållet alltid fyller kartongen.

Kartongen anpassas automatiskt till innehållet i varje låda.

Axel Hagen, projektledare på ITO Pallpack säger att Jomet Trimpack, som maskinen heter, är en stor nyhet för e-handeln i och med att förpackningsmaskinen är flexibel genom att kartongen anpassas automatiskt till innehållet i varje låda, så att försändningen aldrig blir större än nödvändigt. ITO PallPack inledde nyligen ett samarbete med maskintillverkaren Jomet och ITO PallPack ansvarar för levereras, installation, driftsättning, utbildning och service på Jomet Trimpack.

Jomet Trimpack är utformad för större volymer av försändelser med varierat innehåll.

– Alla som arbetar med e-handel borde titta närmare på det här. Undersökningar visar att över 30 procent av alla transporter använder för stora förpackningar. Dessutom används ungefär 10 procent mer fyllnadsmaterial än vad som behövs. Här finns massor med besparingar att göra, såväl ekonomiska som miljömässiga.

Att allt sker per automatik innebär besparingar för arbete och kostnader både för frakt och fyllnadsmaterial – en miljövinst, skriver företaget i ett pressmeddelande.

– Lösningen blir snabbt lönsam för den som levererar varor i olika mängder samt lådor i olika storlekar, säger Axel Hagen.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Automatiserat flöde och förarlösa truckar

AD Plast i Anderstorp har skapat ett helt automatiserat flöde. I produktionen finns förarlösa AGV-truckar, pallbanor och automatisk sträckfilmsmaskin samt etikettering.
– Det är maskinstyrt. Hela flödet fram till utleverans är automatiserat. Jag tror inte att det finns en motsvarande anläggning i Europa, säger vd:n Michael Jonsson.

Publicerat av: 

Mässnyheter med digitaltryckt wellpapp

Digitaltryck på wellpapp var ett fokusområde på årets Corrugated & Carton Exhibition (CCE) i München. Därmed bekräftades det som många konverterare pratar om, nämligen att det är hög tid att fördjupat titta på digitaltryck direkt på färdig wellpapp, utan att gå vägen via liner.

Publicerat av: 

Svenskarna blir bättre på att återvinna

Fler förpackningar och tidningar lämnas till återvinningen. Materialet som ökar mest jämfört med föregående år är plastförpackningar, enligt statistik från FTI. 
– Vi vet att svenska folket är bra på att återvinna, men trots det behöver vi alla bli bättre och faktiskt göra ännu mer, säger  Veronica Foberg Gustafsson på FTI

Publicerat av: 

Europeisk förpackningskonferens
i Bryssel – kretsloppet i fokus

E-handel, flytten till digitaltryck och kraven på bioplast är de tre främsta förändringsfaktorerna i Europas förpackningsindustri. Det framkom när drygt 100 personer samlades på Europas första förpackningskonferens, anordnad av Intergraf.

Publicerat av: