Packmaskinen utgår efter storleken

– Det är en världsnyhet vad jag vet, mycket få om någon har tagit fram något liknande, säger ITO PallPacks Axel Hagen om packmaskinen som automatiskt läser av och anpassar kartongens storlek till dess innehåll.

Slöseriet med för stora förpackningar sett till innehållet elimineras, enligt ITO PallPack och Jomet som nu lanserar en 

paketeringsmaskin som höjdjusterar kartongen automatiskt genom att läsa av innehållets storlek och skära ner kartongkanterna innan kartongen stängs så att innehållet alltid fyller kartongen.

Kartongen anpassas automatiskt till innehållet i varje låda.

Axel Hagen, projektledare på ITO Pallpack säger att Jomet Trimpack, som maskinen heter, är en stor nyhet för e-handeln i och med att förpackningsmaskinen är flexibel genom att kartongen anpassas automatiskt till innehållet i varje låda, så att försändningen aldrig blir större än nödvändigt. ITO PallPack inledde nyligen ett samarbete med maskintillverkaren Jomet och ITO PallPack ansvarar för levereras, installation, driftsättning, utbildning och service på Jomet Trimpack.

Jomet Trimpack är utformad för större volymer av försändelser med varierat innehåll.

– Alla som arbetar med e-handel borde titta närmare på det här. Undersökningar visar att över 30 procent av alla transporter använder för stora förpackningar. Dessutom används ungefär 10 procent mer fyllnadsmaterial än vad som behövs. Här finns massor med besparingar att göra, såväl ekonomiska som miljömässiga.

Att allt sker per automatik innebär besparingar för arbete och kostnader både för frakt och fyllnadsmaterial – en miljövinst, skriver företaget i ett pressmeddelande.

– Lösningen blir snabbt lönsam för den som levererar varor i olika mängder samt lådor i olika storlekar, säger Axel Hagen.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *