ITO Pallpack breddar med ny partner

De första installationerna från ITO PallPack med komponenter från Carryline har redan genomförts, och Carrylines produkter kommer att ingå i ITO PallPacks installationer där det anses lämpligt.

ITO Pallpack samverkar med svenska Carryline och får ett utökat produktsortimentet speciellt riktat mot livsmedelsindustrin.


Det är just inom livsmedelsbranschen där ITO Pallpack haft störst tillväxt de senaste åren. Deras egna automationslösningar har hittills kombinerats med produkter från Jomet, Easy Conveyor, Kuka Robotics. Nu blir alltså även Carryline en partner.

– Med flexibla och modulbaserade transportlösningar i rostfria material erbjuder Carryline lösningar som är perfekta för en krävande livsmedelsindustri, som också omfattas av strikta produktions- och hygienkrav från myndigheterna, säger Axel Hagen på ITO PallPack.

Han säger att automatisering av förpackningsprocesserna ger goda resultat på kundens nedersta rad.

– Det viktigaste för oss är att tillgodose kundens behov och lösa dem bättre än vad kunden förväntar sig. Här spelar även lång erfarenhet och moderna dataverktyg för att designa lösningarna roll. Med Carryline som samarbetspartner skulle jag säga att bilden är nästintill komplett.

Carrylines produkter säljs globalt genom ett omfattande nätverk av återförsäljare. Företaget grundades 1963 och har sedan dess levererat transportlösningar till ett stort antal industriföretag i olika branscher. Företagets produktionen sker vid Carrylines anläggning i Kungälv och de levererar både enskilda komponenter och kompletta lösningar. Henrik Eriksson på Carryline AB:

– Med ITO PallPacks starka position i viktiga marknadssegment och hög kompetens inom paketering- och transportlösningar, kommer de utan tvekan att hjälpa Carryline att nå ännu fler kunder.

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Automatiserat flöde och förarlösa truckar

AD Plast i Anderstorp har skapat ett helt automatiserat flöde. I produktionen finns förarlösa AGV-truckar, pallbanor och automatisk sträckfilmsmaskin samt etikettering.
– Det är maskinstyrt. Hela flödet fram till utleverans är automatiserat. Jag tror inte att det finns en motsvarande anläggning i Europa, säger vd:n Michael Jonsson.

Publicerat av: 

Mässnyheter med digitaltryckt wellpapp

Digitaltryck på wellpapp var ett fokusområde på årets Corrugated & Carton Exhibition (CCE) i München. Därmed bekräftades det som många konverterare pratar om, nämligen att det är hög tid att fördjupat titta på digitaltryck direkt på färdig wellpapp, utan att gå vägen via liner.

Publicerat av: 

Svenskarna blir bättre på att återvinna

Fler förpackningar och tidningar lämnas till återvinningen. Materialet som ökar mest jämfört med föregående år är plastförpackningar, enligt statistik från FTI. 
– Vi vet att svenska folket är bra på att återvinna, men trots det behöver vi alla bli bättre och faktiskt göra ännu mer, säger  Veronica Foberg Gustafsson på FTI

Publicerat av: 

Europeisk förpackningskonferens
i Bryssel – kretsloppet i fokus

E-handel, flytten till digitaltryck och kraven på bioplast är de tre främsta förändringsfaktorerna i Europas förpackningsindustri. Det framkom när drygt 100 personer samlades på Europas första förpackningskonferens, anordnad av Intergraf.

Publicerat av: