Finalister klara i designtävling

Gerlinde Gruber – Fune – Sushi take-away

Tio finalister har vaskats fram i Metsä Boards internationella tävling i förpackningsdesign, Better with Less – Design Challenge.

Totalt 302 designkoncept från 38 olika länder kom in till Metsä Boards designtävling där målet var att ta fram miljöanpassade och funktionella förpackningslösningar. Det handlar om innovativa sätt för att ersätta plast som förpackningsmaterial samt att utveckla förnybara alternativ för följande växande konsumentförpackningar: snabbmat, e-handel, hälsa, kosmetik och torra livsmedel.

Cyril Drouet, Design & Innovation Director för Metsä Board.

– Vi blev mycket imponerade av antalet inlämnade bidrag från så många länder. Det visar verkligen att designers från olika delar av världen har genuint engagerat sig för att driva på utvecklingen mot mer hållbara förpackningar. Det är uppmuntrande att se så många nya sätt att ersätta traditionella plastförpackningar med förnybara material som kartong”, säger tävlingsjuryns ordförande, Cyril Drouet, Design & Innovation Director, Metsä Board.

En jury bestående av experter inom förpackningsdesign har enats om tio finalbidrag. Den som i förlängningen kammar hem vinsten får motta prissumman 10 000 euro. Studenter har också varit välkomna att delta i tävlingen. Metsä Board meddelar att de kommer dela ut ett extra pris när vinnarna annonseras i maj vilket innebär att en student kommer få möjlighet att praktisera i Shanghai med Metsä Boards designteam inom förpackningar.

 

Pawel Krawczugo – Twist

De tio finalisterna är: Här kan du se alla bidragen.

Janne Asikainen – Koepala Cup Pocket
Jeroen Caelen – Plastic banning toilet roll
Abdullah Cam – Moisture Face Creme Cosmetic Package
Insik Chung – ECO cake tray
Alessandro Grossi – Playing nature
Gerlinde Gruber – Fune – Sushi take-away
Sī Míng Guì – A scarf which can be turned into a hanger
Yukihiro Hozumi – Paperboard pocket tissue case
Pawel Krawczugo – Twist
Iiro Numminen – Stretching inner part

Abdullah Cam – Moisture Face Creme Cosmetic Package

 

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Vd-byte hos Esko

Udo Panenka kliver av från vd-posten. In går svenske Mattias Byström som…