Bobst bygger nytt kompetenscenter

Emmanuel Roquet, koncernchef för Bobst Lyon och projektledaren Adrien Fournier.

Bobst utökar sin fabrik och öppnar ett nytt kompetenscenter i september. Och snart väntar nästa byggstart. 

I september i år väntas Bobst Lyon öppna sitt kompetenscenter i Bron. Byggstarten satte igång i början av oktober förra året. Anläggningen kommer att bli 114 meter lång och ska rymma 2 000 kvadratmeter. Byggnaden ska fungera som ett center för företagets kompetenser. För första gången får Bobst Lyon även ett eget showroom helt och hållet ämnat för företagets alla maskiner och annan utrustning.

Bobst bygger kompetenscenter som rymmer  2 000 kvadratmeter.

Tanken med centret är att kunder ska kunna se och lära sig produktionslinjerna  i drift. Bobsts egna ingenjörer och tekniker ska också använda kompetenscentret för att bygga på sina färdigheter, men också för att utveckla nya maskiner. Kompetenscentret kommer att spela en nyckelroll i Bobst Lyons framtida affärsverksamhet, enligt Emmanuel Roquet:

– Denna strategiska investering gjordes för att utveckla vår personals expertis inom processer för kartongkonvertering. I vår bransch mäts mervärde inte bara efter vår förmåga att bygga robusta, exakta och effektiva maskiner, utan även genom de servicelösningar vi erbjuder för att stödja våra kunder och deras användning av vår utrustning.

I sommar planeras nästa byggprojekt som beräknas stå klart i början av 2020. En byggnad i syfte att föra samman dotterbolagens administrativa personal.

Bobst Lyon har funnits i regionen sedan 1923 och sysselsätter 750 personer och tillverkar högteknologisk utrustning. Företagets tillverkar maskiner till förpackningsindustrin som innefattar flexotryck, skärning och vikning samt limning inline.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Världslansering på mässan

Canon släpper en ny serie flatbäddsskrivare för rigida material. Det handlar om Océ Arizona 1300 där man första gången valt att köra på led-härdningsteknik för att ytterligare öka produktiviteten. Besökarna på Sign&Print Scandinavia blev först i världen att se maskinen demonstreras live.

Publicerat av: 

Tre dagars branschfest startar

Bara en gång vartannat år samlas den grafiska branschen till tre dagars branschfest. Över 3000 personer beräknas komma till Kistamässan den 5-7 februari. Helt gratis får de ta del av ett mycket omfattande seminarieprogram och får se över 1000 nya produkter och maskiner. Det är dags för Sign&Print Scandinavia.

Publicerat av: