De satsar på effekter i maskinparken

Karl-Åke Ilberg, vd för ScandiPac, granskar ett förädlat tryckark tillsammans med operatören Arnie Ilberg framför nyinvesteringen Scodix Ultra Pro med Scodix Foil.

Scandipac i Karlstad har valt att satsa på en maskin för efterbehandling med partiell lack och foliering.

Scandipac med säte i Karlstad förädlar trycksaker och förpackningar digitalt. Senaste investeringen för företaget är en Scodix Ultra Pro med inkluderad folieenhet levererad av digitaltrycksleverantören Visutech.

– Vi har en unik maskinpark för att göra fina specialeffekter och förädla trycksaker och förpackningar. Vi söker hela tiden efter nya effekter och till vår maskinpark adderar vi nu Scodix Ultra Pro, en maskin som tilldrog sig de flesta besökarna på Drupamässan 2016 i Tyskland, säger Karl-Åke Ilberg, vd på Scandipac.

Scandipac ingår i bildförlaget Pictura och och producerar gratulationskort med mera för den svenska, norska och danska marknaden. Ett annat stort affärsområde är inom specialeffekter förädling av trycksaker och förpackningar. Enligt Karl-Åke Ilberg köper Scandipac folieklichéer för runt 1,5 miljoner kronor per år. Att producera digitalt öppnar bland annat för att de kan köra mindre upplagor samt mindre lagerhållning på vissa produkter. De kan även köra små testupplagor.
– Tack vare den digitala tekniken i Scodix kommer vi i flera fall istället kunna foliera eller partiellacka direkt efter en pdf-fil som maskinen läser av. Vi slipper då både leveranstider för klichéer samt avancerade maskininställningar.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Tuffa EU-krav kring plast på ingång

Krönikören Laurel Brunner skriver i bloggen Verdigris om EU-kommissionens nya förslag – att förbjuda sugrör, bestick och andra engångsvaror i plast redan nästa år. Förutom att tio engångsprodukter är i skottgluggen pekar hon ut de tuffare krav som förpackningskonverterare och grafisk industri ställs inför som printar dryckesförpackningar och etiketter.

Publicerat av: