Tetra Pak kryddar material med effekter

Tetra Pak satsar på personalisering genom att lansera bland annat holografiska och metalliska effekter till företagets serie med vätskekartongmaterial.

Charles Brand vill ge utökade möjligheter för personaliserade produkter till kunderna.

Tetra Pak satsar på nya blickfångare till serien Artistry – vätskekartonger som kan användas till merparten av företagets förpackningslösningar och befintliga maskinlinjer. De nya effekterna är Tetra Pak Reflect, som omfattar holografiska effekter på förpackningar. För metalliska effekter på kartongmaterialet finns numera Tetra Pak Metallized. För den som vill ha en mer naturlig look finns Tetra Pak Craft, som ger förpackningen ett utseende av kartong och träfiber. Den fjärde i raden av effekter – Tetra Pak Sculpt –  ger vätskekartongmaterialet en präglad ytstruktur.

Effekterna kommer att finnas tillgängliga för företagets kunder över hela världen, enligt ett pressmeddelande. Charles Brand, vd för produktledning och kommersiell verksamhet på Tetra Pak:

– I en värld där nästan allt handlar om personalisering vill vi ge våra kunder något unikt och hjälpa deras varumärken att överrösta konkurrenterna och nå ut till konsumenterna.

Metalliska och holografiska effekter, en naturlig kartong och träfiber look samt en taktil ytstruktur ingår i Tetra Paks serie Artistry.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Kodaks väg framåt: ”Print kommer inte försvinna, och inte vi heller”

Ett självkritiskt Kodak mötte grafiska kunder på GUA-konferensen i Berlin. Det följdes upp med en presentation av flera nyheter kring arbetsflödesplattformen Prinergy, lanseringar på Drupa, och en fingervisning om vart Kodak är på väg.

Publicerat av: 

Ryska kravet: Kryptokoder på läkemedelsförpackningar

På den ryska marknaden införs vid årsskiftet tuffare krav på läkemedelsförpackningar. Så kallade kryptokoder ska ge bättre spårbarhet och ett säkrare skydd mot förfalskningar. Ett företag som redan har tagit höjd för de nya kraven är tyska August Faller.

Publicerat av: 

Rapport från Sweflex – höga krav
på förpackningar väntar

Med nya EU-direktiv om hållbarhet kommer allt högre krav ställas på förpackningsproducenterna. Detta var något som flera experter tog fasta på under Sweflex konferens den 17 oktober.
– Det enda som sagt är att 2030 ska alla förpackningar vara återvinningsbara. Konkreta åtgärder saknas fortfarande, säger Laetitia Reynaud.

Publicerat av: