Herma återvinner – och vinner resurser

Thomas Baumgärtner

Thomas Baumgärtner, vd på Herma.

Herma sparar resurser genom att återvinna silikonbaserad release liner för etiketter. – På grund av en extrem efterfrågan i Asien, särskilt Kina, och fortsatt tillväxt i Europa står vi inför brist på resurser, säger Hermas vd Thomas Baumgärtner. 

Etikettillverkaren Herma främjar klimatet genom deltagande i miljöorganisationen Cycle4Greens återvinningsprogram för silikonbaserad liner. Under 2017 sparade företaget hela 217 ton återvunnen liner, vilket i koldioxid motsvarar 438 ton.

– Genom att delta i ett återvinningsprogram bidrar vi, inte bara till ett viktigt bidrag till att bevara miljön utan vi motverkar också en del av den nuvarande resursbristen. På grund av en extrem efterfrågan i Asien, särskilt Kina, och fortsatt tillväxt i Europa står vi inför brist på resurser, bland annat på papper, säger Hermas vd Thomas Baumgärtner i ett pressmeddelande.

En stor mängd silikonbaserad liner används i dag inom livsmedelsindustrin och logistik. Trots att materialet i de flesta fall ses som avfall, menar Herma att det är idealiskt att

Företaget Herma i Stuttgart producerar bland annat självhäftande etiketter.

återvinna. Linern som Herma återvunnit omvandlas hos den österrikiska pappersproducenten Lenzing till ny liner.

– I framtiden måste vi vara beredda på att resurserna minskar. Därför uppmanar jag alla etikettillverkare och användare att delta i Cycle4Greens initiativ för återvinning. Det är värt det, inte bara för klimatet utan också för att begränsa prisökningen på råmaterial, säger Thomas Baumgärtner.

Publicerat av: 

Dela artikeln

It's only fair to share...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Automatiserat flöde och förarlösa truckar

AD Plast i Anderstorp har skapat ett helt automatiserat flöde. I produktionen finns förarlösa AGV-truckar, pallbanor och automatisk sträckfilmsmaskin samt etikettering.
– Det är maskinstyrt. Hela flödet fram till utleverans är automatiserat. Jag tror inte att det finns en motsvarande anläggning i Europa, säger vd:n Michael Jonsson.

Publicerat av: 

Mässnyheter med digitaltryckt wellpapp

Digitaltryck på wellpapp var ett fokusområde på årets Corrugated & Carton Exhibition (CCE) i München. Därmed bekräftades det som många konverterare pratar om, nämligen att det är hög tid att fördjupat titta på digitaltryck direkt på färdig wellpapp, utan att gå vägen via liner.

Publicerat av: 

Svenskarna blir bättre på att återvinna

Fler förpackningar och tidningar lämnas till återvinningen. Materialet som ökar mest jämfört med föregående år är plastförpackningar, enligt statistik från FTI. 
– Vi vet att svenska folket är bra på att återvinna, men trots det behöver vi alla bli bättre och faktiskt göra ännu mer, säger  Veronica Foberg Gustafsson på FTI

Publicerat av: 

Europeisk förpackningskonferens
i Bryssel – kretsloppet i fokus

E-handel, flytten till digitaltryck och kraven på bioplast är de tre främsta förändringsfaktorerna i Europas förpackningsindustri. Det framkom när drygt 100 personer samlades på Europas första förpackningskonferens, anordnad av Intergraf.

Publicerat av: