Herma återvinner – och vinner resurser

Thomas Baumgärtner

Thomas Baumgärtner, vd på Herma.

Herma sparar resurser genom att återvinna silikonbaserad release liner för etiketter. – På grund av en extrem efterfrågan i Asien, särskilt Kina, och fortsatt tillväxt i Europa står vi inför brist på resurser, säger Hermas vd Thomas Baumgärtner. 

Etikettillverkaren Herma främjar klimatet genom deltagande i miljöorganisationen Cycle4Greens återvinningsprogram för silikonbaserad liner. Under 2017 sparade företaget hela 217 ton återvunnen liner, vilket i koldioxid motsvarar 438 ton.

– Genom att delta i ett återvinningsprogram bidrar vi, inte bara till ett viktigt bidrag till att bevara miljön utan vi motverkar också en del av den nuvarande resursbristen. På grund av en extrem efterfrågan i Asien, särskilt Kina, och fortsatt tillväxt i Europa står vi inför brist på resurser, bland annat på papper, säger Hermas vd Thomas Baumgärtner i ett pressmeddelande.

En stor mängd silikonbaserad liner används i dag inom livsmedelsindustrin och logistik. Trots att materialet i de flesta fall ses som avfall, menar Herma att det är idealiskt att

Företaget Herma i Stuttgart producerar bland annat självhäftande etiketter.

återvinna. Linern som Herma återvunnit omvandlas hos den österrikiska pappersproducenten Lenzing till ny liner.

– I framtiden måste vi vara beredda på att resurserna minskar. Därför uppmanar jag alla etikettillverkare och användare att delta i Cycle4Greens initiativ för återvinning. Det är värt det, inte bara för klimatet utan också för att begränsa prisökningen på råmaterial, säger Thomas Baumgärtner.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *