Flexopress drog blickarna till sig

Över 400 förpackningskonverterare och leverantörer var på plats i Bobst kompetenscenter i tyska Bielefeld. Och det var senaste flexopressen 20SEVEN CI med dess utökade färgrymd som var huvudattraktionen.

Maskintillverkaren Bobst har haft öppet hus i sitt kompetenscenter Bobst Bielefeld. Den stora attraktionen var flexopressen 20SEVEN CI som visades upp för över 400 förpackningskonverterare och leverantörer under parollen ”20SEVEN – We make it happen”. Den mellanstora flexopressen med åtta färger är speciellt anpassad för att kunna trycka med ett utökat färgomfång – sju färger. Enligt tillverkaren är den rullmatade maskinens kvaliteter lämpade för bland annat marknadsföring och utskrifter av kortare serier.

Efter maskingenomgången deltog varumärkesägare, processpecialister och konverterare i en paneldiskussion för att prata om tryckprocessen sett ur olika perspektiv.

Den nya modellen liknar i stort sett den äldre modellen 20SIX gällande tekniska specifikationer som exempelvis banbredd och hastighet. Det som skiljer modellerna åt är framför allt att 20SEVEN är tekniskt anpassad för att fungera optimalt med ett utökat färgomfång. Under eventet  lades fokus på att visa hur tryckprocessen går till.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Vd-byte hos Esko

Udo Panenka kliver av från vd-posten. In går svenske Mattias Byström som…