De skakar hand för bättre beskärning

Spartanics chef för Europa och Asien samt affärsutveckling Dave Birch och Grafotronics vd Mattias Malmqvist, skakar hand på det nya partnerskapet.

Grafotronic och Spartanics partnerskap ska höja ribban på digital efterbehandling för etiketter. Nu integreras Spartanics laser för beskärning i Grafotronics maskiner. 

Grafotronic, specialiserade på digital efterbehandling, har tillsammans med maskintillverkaren Spartanics skakat hand på att integrera X350-laser i Grafotronics efterbehandlingsmaskiner.

– Den här nya lasermodulen kan läggas till i befintliga Grafotronic-maskiner direkt på fältet, eller vara en del av en ny konverteringslinje, säger Mattias Malmqvist, vice vd på Grafotronic.

Den nya lasermodulen ska integreras i DCL2 Modular Digital Finishing Line. Tekniken för beskärningen kallas kärnlaser och styrs av en operativ programvara som bland annat är anpassad för streckkodsläsning och automatisk växling. Den är även anpassad med en programvara för justering av arbetsflödet.

– Vi är väldigt glada över det här nya partnerskapet, eftersom vi fortsätter att göra framsteg inom laser för beskärning. Grafotronic kommer att passa bra för Spartanics X350-lasermodul med sin förmåga att nå vidare ut i Europa och omvärlden, säger Spartanics marknadschef, Mike Bacon.

Så fungerar lasern i maskinen:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Tuffa EU-krav kring plast på ingång

Krönikören Laurel Brunner skriver i bloggen Verdigris om EU-kommissionens nya förslag – att förbjuda sugrör, bestick och andra engångsvaror i plast redan nästa år. Förutom att tio engångsprodukter är i skottgluggen pekar hon ut de tuffare krav som förpackningskonverterare och grafisk industri ställs inför som printar dryckesförpackningar och etiketter.

Publicerat av: