Arla satsar miljoner på ny förpackningslösning

Den nya förpackningslösningen kommer att omsluta skivad ost. Designen kommer dock likna tidigare befintliga förpackningar.

Arla investerar 100 miljoner för att stärka sin konkurrenskraft på ostmarknaden. Mer än hälften ska gå till Götene mejeri, bland annat för att ta fram en ny förpackningsdesign. 

Produktionen av ost har ökat i Europa de senaste månaderna, vilket för svenska osttillverkare innebär en allt mer prispressad situation. Arla satsar därför miljonbelopp för att kunna stå sig mot konkurrenternas importerade ost.

Jörgen Grauss, mejerichef på Götene mejeri.

– Ju större volymerna blir, desto mer värde får även förpackningen. Det pågår definitivt en utveckling inom förpackningslösningar just nu och vi pratar mycket om förpackningar med en mer praktisk återförslutningbarhet, säger Götenes mejerichef Jörgen Grauss.

Mer än hälften av Arlas totala investering, 60 miljoner kronor, kommer att tilldelas Götene mejeri. Den största delen av investeringen kommer att gå till att ta fram och utveckla en ny förpackningslösning för skivad ost. 

– Den största delen kommer läggas på en ny linje för skivad ost som vi kommer producera på Götene mejeri. Det finns en stor variation vad gäller storleken på förpackningar av skivad ost, allt från tre kilo till större förpackningar för restaurang och storkök, vilket kräver en hel del, säger Jörgen Grauss.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Så skapar du exklusiva småserier

Ofta kombineras önskan om exklusiva förpackningar med att upplagan är låg. Kanske bara några tusen eller till och med bara några hundra exemplar. Det är en självklarhet att jobbet ska digitaltryckas. Men hur gör jag med efterbehandlingen, när jag gärna vill ha alla de speciella effekterna? Det där som gör förpackningen exklusiv.

Publicerat av: 

Smart förpackning håller koll på ditt läkemedelsintag

August Faller har tagit fram tre interaktiva och smarta förpackningsprototyper som ska underlätta för patienter att ha koll på sitt medicinintag och när det är dags att ta sina tabletter. Förpackningen Medical Prescription gör det möjligt för läkare att föra över doseringsanvisningar till patientens förpackning via en app eller bluetooth. 

Publicerat av: 

Tuffa EU-krav kring plast på ingång

Krönikören Laurel Brunner skriver i bloggen Verdigris om EU-kommissionens nya förslag – att förbjuda sugrör, bestick och andra engångsvaror i plast redan nästa år. Förutom att tio engångsprodukter är i skottgluggen pekar hon ut de tuffare krav som förpackningskonverterare och grafisk industri ställs inför som printar dryckesförpackningar och etiketter.

Publicerat av: