Iggesund om trenden som avgör affären

Iggesund Paperboard står med rak rygg trots att resultatet minskade något under kvartal fyra i fjol. Nu ser företaget fram emot 2018, där speciellt en fråga har blivit viktigare än andra för kunderna. 

– Vi var väldigt nöjda med förra året, även om vårt resultat var något svagare i kvartal fyra. Men vi jobbar hela tiden med effektivisering och att leva upp till kundernas förväntningar, säger Staffan Sjöberg, pressansvarig på Iggesund.

Staffan Sjöberg, pressansvarig på Iggesund.

Idag säljer tillverkaren utifrån två olika produktkategorier, Invercote som är en homogen helblekt kartong och Incada som är en falskartong. Enligt Staffan Sjöberg är Iggesunds filosofi att arbeta med ständiga förbättringar av både produktkvalitet och effektivitet. Den senaste femårsperioden har de dessutom målmedvetet arbetat för att öka närvaron i Asien och USA.

– Det vi har gjort i Asien och USA är att utöka våra säljorganisationer parallellt med att vi har förbättrat vår distribution, säger Staffan.

Men det som verkar vara avgörande för Iggesund just nu är hållbarhetsfrågorna. Det kan helt enkelt vara vägvisaren i valet och kvalet för kunden i en affär.

– Det märks att det är viktigt för kunderna och i branschen generellt. De krävs att vi kan påvisa att vi arbetar med hållbarhet i bred bemärkelse, vilket vi gör. Hållbarhetsfrågorna blir en allt viktigare del av underlaget för kundernas beslut, säger Staffan Sjöberg.

Iggesunds julkort 2017 har formgivits av den tyska designern och papperskonstnären Peter Dahmen. Det är producerat på Invercote Creato 260 gram per kvadratmeter.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Så skapar du exklusiva småserier

Ofta kombineras önskan om exklusiva förpackningar med att upplagan är låg. Kanske bara några tusen eller till och med bara några hundra exemplar. Det är en självklarhet att jobbet ska digitaltryckas. Men hur gör jag med efterbehandlingen, när jag gärna vill ha alla de speciella effekterna? Det där som gör förpackningen exklusiv.

Publicerat av: 

Smart förpackning håller koll på ditt läkemedelsintag

August Faller har tagit fram tre interaktiva och smarta förpackningsprototyper som ska underlätta för patienter att ha koll på sitt medicinintag och när det är dags att ta sina tabletter. Förpackningen Medical Prescription gör det möjligt för läkare att föra över doseringsanvisningar till patientens förpackning via en app eller bluetooth. 

Publicerat av: 

Tuffa EU-krav kring plast på ingång

Krönikören Laurel Brunner skriver i bloggen Verdigris om EU-kommissionens nya förslag – att förbjuda sugrör, bestick och andra engångsvaror i plast redan nästa år. Förutom att tio engångsprodukter är i skottgluggen pekar hon ut de tuffare krav som förpackningskonverterare och grafisk industri ställs inför som printar dryckesförpackningar och etiketter.

Publicerat av: