Beneli kammar hem storordrar – hjärtmonitorer och vodka

Günther Dieroff, försäljnings- och marknadschef på Beneli ser ljust på framtiden.

Framtiden ser ljus ut för etikettillverkaren Beneli, med två stora ordrar och investeringar i ny produktionsutrustning. Men det gäller att inte bli för kaxiga när konkurrensen i den grafiska branschen är stor. 

Förra året slutade på topp för Helsingborgsföretaget Beneli som rodde två stora ordrar i hamn. Den första inom body patches, närmare bestämt hjärtmonitorer, som används inom det medicinska fältet. Beneli har även kammat hem en stor order av etiketter för en internationell vodkatillverkare.

– Vi fick gneta en del förra året men det känns väldigt roligt att ha fått två så stora ordrar. Framtiden ser väldigt ljus ut, säger Günther Dieroff, försäljnings- och marknadschef på Beneli.

Utmaningen för företaget har visat sig finnas på den grafiska sidan. När fler slåss på en krympande marknad, blir utbudet snabbt större än efterfrågan. Ett priskrig som kan upplevas jobbigt för många, inte minst för Beneli.

– Som tur är har vi flera produktben att stå på. Bland annat arbetar vi mycket med RFID taggar, där marknaden är i stor tillväxt just nu. Trots att den grafiska verksamheten står för cirka 40 procent av vår omsättning, så gynnas vi också av möjligheterna att blanda NFC-tekniken för etikettproduktion med andra tekniker, säger Günther.

Företagets kunder kräver ständigt en hög kvalitet då de ofta är varumärkesägare som satsar på just kvaliteten. Enligt Günther är det dessa typer av kunder företaget främst attraherar.  För företaget kommer detta betyda en hel del investeringar i ny produktionsutrustning.

– Vad gäller vår NFC-teknik har vi pratat en hel del om möjligheterna tidigare, men under detta året kommer det börja hända grejer. Detta förutsätter dock att vi inte blir för kaxiga utan fortsätter satsa på effektivitet och produktivitet, säger Günther Dieroff.

 

Det här är NFC-teknik:

Publicerat av: 

Dela artikeln

It's only fair to share...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Världslansering på mässan

Canon släpper en ny serie flatbäddsskrivare för rigida material. Det handlar om Océ Arizona 1300 där man första gången valt att köra på led-härdningsteknik för att ytterligare öka produktiviteten. Besökarna på Sign&Print Scandinavia blev först i världen att se maskinen demonstreras live.

Publicerat av: 

Tre dagars branschfest startar

Bara en gång vartannat år samlas den grafiska branschen till tre dagars branschfest. Över 3000 personer beräknas komma till Kistamässan den 5-7 februari. Helt gratis får de ta del av ett mycket omfattande seminarieprogram och får se över 1000 nya produkter och maskiner. Det är dags för Sign&Print Scandinavia.

Publicerat av: