Talanger vässar fram bästa förpackningen

Cyril Drouet är Metsä Boards chef för design och innovation och även tävlingsjuryns ordförande.

Ett samarbete mellan två designtävlingar ska lyfta unga talanger i deras skapande av hållbar förpackningsdesign.

Enligt FN kan vi vänta oss en ökad befolkningstillväxt de kommande åren, vilket också innebär en ökad handel. För att bemöta de utmaningar klimatförändringen för med sig behövs därför nya smarta förpackningar. I ett samarbete mellan kartongtillverkaren Metsä Board och medlemsförening för kartongtillverkare, Pro Cartons, ska studenter från hela världen ges möjligheten att tävla med sina idéer för ett mer hållbart konsumtionssamhälle.

Genom ett samarbete mellan Metsä Boards tävling Better with less – Design challenge och Pro Cartons Young Designers Awards, registreras ett anmält bidrag för båda tävlingar. Målet är att hitta innovativa lösningar för att ersätta plast som förpackningsmaterial och utveckla förnybara alternativ för följande växande konsumentförpackningar: snabbmat, e-handel, hälsa, kosmetik och torra livsmedel.

– Eftersom användningen av förpackningar ökar är det nödvändigt att tänka hela livscykeln från början till slut och inspirera till diskussion och innovation av mer hållbara och experimentella förpackningar, säger tävlingsjuryns ordförande Cyril Drouet.

Läs mer om tävlingarna här.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Så skapar du exklusiva småserier

Ofta kombineras önskan om exklusiva förpackningar med att upplagan är låg. Kanske bara några tusen eller till och med bara några hundra exemplar. Det är en självklarhet att jobbet ska digitaltryckas. Men hur gör jag med efterbehandlingen, när jag gärna vill ha alla de speciella effekterna? Det där som gör förpackningen exklusiv.

Publicerat av: 

Smart förpackning håller koll på ditt läkemedelsintag

August Faller har tagit fram tre interaktiva och smarta förpackningsprototyper som ska underlätta för patienter att ha koll på sitt medicinintag och när det är dags att ta sina tabletter. Förpackningen Medical Prescription gör det möjligt för läkare att föra över doseringsanvisningar till patientens förpackning via en app eller bluetooth. 

Publicerat av: 

Tuffa EU-krav kring plast på ingång

Krönikören Laurel Brunner skriver i bloggen Verdigris om EU-kommissionens nya förslag – att förbjuda sugrör, bestick och andra engångsvaror i plast redan nästa år. Förutom att tio engångsprodukter är i skottgluggen pekar hon ut de tuffare krav som förpackningskonverterare och grafisk industri ställs inför som printar dryckesförpackningar och etiketter.

Publicerat av: