Göteborgstryckeri investerar i ny förpackningslinje

Magnus Iversén, koncernchef på Box&Display säger att de nu kan erbjuda marknaden en svensktillverkad premiumförpackning till ett konkurrenskraftigt pris.

Box&Display ser en ökad efterfrågan på lyxiga premiumförpackningar. Därför har tryckeriet med säte i Göteborg bestämt sig för att investera i en ny helautomatisk förpackningslinje från tyska Kolbus.

– Det är naturligt för oss att ta nästa steg i utvecklingen av Box&Display, säger Magnus Iversén, koncernchef på Göteborgstryckeriet och påtalar att efterfrågan på varumärkesförpackningar av hög kvalitet ökar stadigt.
Iversén tar ”iPhone-lådan” som ett exempel för att illustrera kunders förväntan och måttstock på premiumförpackningar.
– Det är sådana vi kommer kunna producera, Rigid Boxes med skarpa 90 graders hörn men av ännu högre kvalitet. Precisionen och kvaliteten på förpackningarna är mycket hög och vi får stor flexibilitet när det gäller materialval och tillverkning av olika sorters förpackningar.

Box&Display ser en ökning på premiumförpackningar.

Tyska Kolbus fick alltså förtroendet att leverera en produktionslinje till Göteborgstryckeriet efter att de utvärderat olika leverantörer. Leveransen av produktionslinjen stod Edvard Schneidler för. Maskinen är helautomatisk och utan stansverktyg vilket enligt företaget innebär att produktionen blir smidig att ställa om, samtidigt som ledtiderna blir korta. Investeringen uppgår till cirka tio miljoner kronor.

– Vi märker att fler och fler kunder vill undvika förpackningsproducenter i Asien och de baltiska länderna. Det är ofta förknippat med krav på stora upplagor, långa leveranstider och svårighet att kvalitetssäkra slutprodukten. För att inte tala om hållbarhetsperspektivet. Nu kan vi erbjuda marknaden en svensktillverkad premiumförpackning till ett konkurrenskraftigt pris.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Tuffa EU-krav kring plast på ingång

Krönikören Laurel Brunner skriver i bloggen Verdigris om EU-kommissionens nya förslag – att förbjuda sugrör, bestick och andra engångsvaror i plast redan nästa år. Förutom att tio engångsprodukter är i skottgluggen pekar hon ut de tuffare krav som förpackningskonverterare och grafisk industri ställs inför som printar dryckesförpackningar och etiketter.

Publicerat av: