Etikettmaskin för både topp och basmärkning

Etikettmaskinen kan trycka upp till 400 etiketter i taget och bearbeta ett produktformat på 260 x 280 millimeter.

Trots att prestandan inte kan liknas med föregångarens, HERMA 400, kommer nu den nya HERMA 652B. En etikettmaskin som ska vara en något prisvänligare investering för de mindre företagen.

Det nya HERMA 652B-systemet ska enligt tillverkaren vara specialiserat på kostnadseffektiv topp- och basmärkning av lådformade produkter. Genom ett integrerat tangentbord med bildskärm kan användaren göra inställningar, exempelvis precisera hastigheten. Fördelen med denna styrenhet är att inga externa kontrollkablar krävs. Maskinen har en kapacitet att trycka cirka 100 etiketter med en hastighet på 25 meter per minut, och den behandlar etikettstorlekar som är mellan 12 x 12 och 160 x 400 millimeter.

Försäljningsdirektören på Herma, Matthias Holder, säger att det finns både för- och nackdelar med det nya systemet. I jämförelse med föregångaren HERMA 400 kan det nya 652B-systemet betyda en mindre investering för användaren. För små och medelstora företag som till en början kan ha svårt att uppskatta produktionsvolymen, kan maskinen vara en bra investering som maxar framåtkompatibilitet. Däremot sätts vissa gränser för prestanda och användarvänlighet.

Martin Kühl, chef för Hermas division med etiketteringsmaskiner menar att den nya maskinen möjliggör snabba, flexibla och ekonomiska reaktioner på marknadsförändringar.

Martin Kühl, chef för Hermas division med etiketteringsmaskiner.

– Det är en väsentlig fördel för användare i små och medelstora företag inom livsmedelsindustrin där vinstmarginaler ofta är smala, vilket gör att de kan vara konkurrenskraftiga, säger Martin Kühl.

Vill du spana in maskinen på närmare håll? Då kan du se etikettmaskinen visas upp under årets internationella leverantörsmässa, Anuga FoodTec som riktar sig åt livsmedels- och dryckesindustrin, i tyska Köln. Mässan äger rum mellan 20-23 mars.

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Tuffa EU-krav kring plast på ingång

Krönikören Laurel Brunner skriver i bloggen Verdigris om EU-kommissionens nya förslag – att förbjuda sugrör, bestick och andra engångsvaror i plast redan nästa år. Förutom att tio engångsprodukter är i skottgluggen pekar hon ut de tuffare krav som förpackningskonverterare och grafisk industri ställs inför som printar dryckesförpackningar och etiketter.

Publicerat av: