Wipack vinner Worldstar

Två konsumentförpackningar från Wipak har presenterats som vinnare i Worldstar Awards 2018.

Wipak hyllas för två förpackningar i matkategorin i Worldstar Awards 2018. Förpackningstillverkaren uppmärksammas för en flexibel förpackning – en klimatneutral stående påse, innehållande salami (Salami sticks). Kunden önskade ett mer miljövänligt alternativ istället för sina metalliserade plastförpackningar som de tidigare använt. I ett nära samarbete med kunden föll valet på en påse med en sammansättning av FSC-certifierat papper och plast. Trycket gjordes enligt Wipaks koncept Prodirect, med digital bläckstråleutskrift.

 

 

Den andra vinnande förpackningen som föll juryn i smaken är ett lättöppnat och vakuumförpackat plasttråg med tillhörande bottenfilm för nötfärs. Matföretaget Atria lanserade produkten på den finska marknaden i februari i år. Enligt Wipack innehåller förpackningslösningen 50 procent mindre förpackningsmaterial än andra tråg för köttfärs som finns på marknaden. Köttfärsen förpackas även utan användandet av förpackningsgaser.

Jurybedömningarna gjordes i Rio de Janeiro i november och panelen bestod av representanter från 16 förpackningsföreningar , inklusive medlemmar i World Packaging Organization (WPO).

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Tuffa EU-krav kring plast på ingång

Krönikören Laurel Brunner skriver i bloggen Verdigris om EU-kommissionens nya förslag – att förbjuda sugrör, bestick och andra engångsvaror i plast redan nästa år. Förutom att tio engångsprodukter är i skottgluggen pekar hon ut de tuffare krav som förpackningskonverterare och grafisk industri ställs inför som printar dryckesförpackningar och etiketter.

Publicerat av: