Använder kraften i metalltryck

Coca cola-flaskor av aluminium där företaget Ardagh står för trycket.

Coca cola tog hjälp av metallförpackningsföretaget Ardagh för att ta fram en ny aluminiumflaska till en begränsad serie med Star Wars-motiv. Karaktärerna i senaste filmen pryder flaskorna.

Bildporträtten på de sex olika huvudkaraktärerna i den nya Star Wars-filmen, The last jedi, är applicerade på aluminiumflaskorna med hjälp av Ardaghs prisbelönta tryckteknik på metall, som ger högkvalitativa och högupplösta grafiska effekter. Tillverkningen skedde i Ardaghs franska fabrik i Beaurepaire. Flaskorna som rymmer 25 centiliter släpptes ut i handeln i Storbritannien, Frankrike, Belgien, Nederländerna och Luxemburg under december månad lagom till filmpremiären. Marc Bettinger, försäljningsdirektör på Ardagh för affärsområdet aluminiumförpackningar, gläds åt samarbetet med Coca cola.

– Det är en ära för oss att vara associerade med en av de mest ikoniska filmfranschiserna, och att få producera en iögonfallande aluminiumflaska i begränsad upplaga för Coca cola.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Tuffa EU-krav kring plast på ingång

Krönikören Laurel Brunner skriver i bloggen Verdigris om EU-kommissionens nya förslag – att förbjuda sugrör, bestick och andra engångsvaror i plast redan nästa år. Förutom att tio engångsprodukter är i skottgluggen pekar hon ut de tuffare krav som förpackningskonverterare och grafisk industri ställs inför som printar dryckesförpackningar och etiketter.

Publicerat av: