De gör taktiskt förvärv av färgtillverkare

Flints Groups Kim Melander och Nicola Mellon är nöjda med företagsfusionen.

Färg- och tryckpresskoncernen Flint Group med säte i Luxemburg köper italienska färgtillverkaren Eston Chimica – ett led i företagets resa med taktiska förvärv.

Eston Chimica tillverkar vattenbaserade flexo- och djuptrycksfärger som används till tryck på bland annat papper, wellpapp och kartong för applikationer som bärkassar, lådor och papperspåsar. Deras kunder finns främst i Italien och södra Europa. Företaget har 32 anställda och fabriken är belägen i norra Italien, nära Padova utanför Venedig.

Kim Melander, chef för Flint Groups EMEA-division och ansvarig för global strategi inom papper och kartong, säger i ett pressmeddelande att Eston Chimica har haft stora framgångar de senaste åren, och att han är glad över att de har hittat rätt partner:

– Eston Chimicas helt automatiserade och toppmoderna anläggning i Italien innebär en viktig geografisk expansion för oss och dessutom heltäckande tillverkningsmöjligheter i södra Europa. Ett utmärkt komplement till vår etablerade  anläggning i norra Europa, säger han och tillägger att fusionen kommer generera en ökad volymproduktion för affärsområdet Paper & Board samt ytterligare leverans av produkter, lösningar och expertis till kunderna i Italien och Sydeuropa – varav många är viktiga internationella tryckaktörer.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Tuffa EU-krav kring plast på ingång

Krönikören Laurel Brunner skriver i bloggen Verdigris om EU-kommissionens nya förslag – att förbjuda sugrör, bestick och andra engångsvaror i plast redan nästa år. Förutom att tio engångsprodukter är i skottgluggen pekar hon ut de tuffare krav som förpackningskonverterare och grafisk industri ställs inför som printar dryckesförpackningar och etiketter.

Publicerat av: