Hyllad design av presentbox

Presentboxen Skincare 2.0 är tillverkad av ett lätt kartongmaterial och boxen har en speciell öppningsfunktion.

Producenten av färskfiberkartong, Metsä board, gjorde succé på en prisgala i Hong Kong. Med presentboxen Skincare 2.0 mottog de priset Champion of packaging printing. 

Priset kom i kategorin papperstryck på Hong Kong Print Awards den 4 december.  Metsä Boards designbidrag, presentboxen Skincare 2.0, utnämndes till Champion of packaging printing, för dess innovativa design. Juryn i tävlingen omfattade 21 proffs från tryck, förlag, design och utbildningsinstitutioner i Hong Kong.

Metsä Boards team för design av förpackningar satsade på en miljöanpassad utformning genom att använda lättare kartongmaterial och genom att helt eliminera plastomslag. Boxen har även en speciell öppning och förslutning för en ökad upplevelse för konsumenten. Boxen har också utvecklats för att fungera väl i automatiska förpackningslinjer. Cyril Drouet, design och innovationschef på Metsä Board:

– Det är fantastiskt att designen av presentboxen SkinCare 2.0 får ett sådant erkännande. Det är ett bra exempel på hur vi vill inspirera förpackningsdesigners och varumärkesägare med nya designlösningar av förpackningar och användning av förnybara material, säger han i ett pressmeddelande.

Det är inte första gången designen av presentboxen hyllas. Det skedde även på Merit Award med utmärkelserna Best Creative Printing och Best Crafted Book.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Tuffa EU-krav kring plast på ingång

Krönikören Laurel Brunner skriver i bloggen Verdigris om EU-kommissionens nya förslag – att förbjuda sugrör, bestick och andra engångsvaror i plast redan nästa år. Förutom att tio engångsprodukter är i skottgluggen pekar hon ut de tuffare krav som förpackningskonverterare och grafisk industri ställs inför som printar dryckesförpackningar och etiketter.

Publicerat av: