Worldstar för barnsäker förpackning

Priser och erkännanden har haglat över A & R Carton under hösten. Senaste utmärkelsen till samlingen är en Worldstar som företaget får för sin funktionella och barnsäkra förpackning till ett djurläkemedel.

Vinnaren av Worldstar 2018 är en barnsäker förpackning utvecklad för Orion Pharmaceuticals och varumärket Sileo. A & R Carton i Finland står bakom förpackningslösningen som är tillverkad i ett stycke och framhävs som smart, användarvänlig och elegant. Närmare 1,5 år tog det att utveckla förpackningen som endast består av ett monomaterial.

– Jag är väldigt stolt över detta WorldStar-pris som visar på finsk innovationskunskap i sitt essé. Hög teknisk kunskap blandat med ren kreativitet har lett till denna stora produkt. En kund som vågade testa nya lösningar gjorde det möjligt, säger Lars Willner, affärsområdeschef på A & R Carton i Norden.
Det är inte första gången förpackningen prisas. Tidigare i år har samma förpackning även fått priset ScanStar 2017 och The German Design Award 2018.

Skruvförpackningen ”Peek Box” till skruvtillverkaren Tenz, där skruvhuvudet fungerar som ett knopphandtag för att öppna förpackningen, vann pris tidigare i år på German Packaging Award.

Totalt har företaget vunnit totalt sex priser i år. Här följer två andra vinnare:

 

 

 

 

 

 

 

 

En återförslutningsbar förpackning som är lätt att öppna gör det möjligt för kunden att ta en närmare titt på produkten, i detta fall kalsonger, utan att förpackningen förstörs.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Tuffa EU-krav kring plast på ingång

Krönikören Laurel Brunner skriver i bloggen Verdigris om EU-kommissionens nya förslag – att förbjuda sugrör, bestick och andra engångsvaror i plast redan nästa år. Förutom att tio engångsprodukter är i skottgluggen pekar hon ut de tuffare krav som förpackningskonverterare och grafisk industri ställs inför som printar dryckesförpackningar och etiketter.

Publicerat av: