Smarta etiketter genom nordiskt samarbete

Norska etikettkoncernen Skanem Group och två finska bolag blir kompanjoner. Målet – att utveckla smarta etiketter.

Magic Adds unika märkningskoder för identifiering och molnbaserade datahanteringsplattform kombinerat med UPM Raflatacs expertis och produkter inom etikettmaterial.

Det är partnerreceptet för norska Skanem Group som tillsammans med de två finska bolagen nu tar sikte på att utveckla smarta etiketter som ska göra det möjligt för kunderna att effektivt marknadsföra, skydda och spåra sina varumärkesprodukter. Samarbetet ska mynna ut i att etiketter ska kunna spåras effektivt genom hela försörjningskedjan. Varje enskild etikett ska tilldelas en unik digital identitet och ett högre konsumentengagemang samt en tydlig äkthetsverifiering.

Publicerat av: 

Dela artikeln

It's only fair to share...Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Tuffa EU-krav kring plast på ingång

Krönikören Laurel Brunner skriver i bloggen Verdigris om EU-kommissionens nya förslag – att förbjuda sugrör, bestick och andra engångsvaror i plast redan nästa år. Förutom att tio engångsprodukter är i skottgluggen pekar hon ut de tuffare krav som förpackningskonverterare och grafisk industri ställs inför som printar dryckesförpackningar och etiketter.

Publicerat av: