Först i Sverige med Bobst digitala flexolina

Öppnandet av produktionsanläggningen i Mölnlycke och en maskininvestering från Bobst stod i centrum när Lexit Group bjöd in till öppet hus.

Lexit Group i Sverige bjöd in till öppet hus i Mölnlycke den 26 oktober för att visa upp, dels sin nya produktionsanläggning på 3500 kvadratmeter, dels sin senaste maskininvestering. Det handlar om den digitala rullbaserade etikettmaskinen BOBST M5 Digital Flexo press.

– Vår M5 är den första digitala flexopressen som installerats i Skandinavien. Därför var vi väldigt angelägna om att visa upp den för våra kunder. De i sin tur var angelägna att få se hur den nya teknikens förmåga, som leder till minskade driftstopp, processoptimering och färgkontroll, möjliggör för oss att leverera ännu effektivare lösningar till dem, säger Kai Gunnar Herseth, ägare i Lexit Group. Koncernen är tillverkare av bland annat etiketter, märknings- och programvarulösningar och har anläggningar i Norge, Sverige och Danmark.

Lexits nya M5 från Bobst har en banbredd på 430 millimeter. En produktionslina med tio utskriftsenheter och två skärenheter samt en automatiserad utskrifts- och konverteringsprocess.

– Vi är övertygade om att den ökade produktionskapaciteten och prestandan hos M5, som är vår första etikettpress från Bobst, kommer att stödja inte bara vår verksamhet på vår huvudmarknad i Skandinavien utan även vår växande exportförsäljning i övriga Europa, säger Kai Gunnar Herseth.

 

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Tuffa EU-krav kring plast på ingång

Krönikören Laurel Brunner skriver i bloggen Verdigris om EU-kommissionens nya förslag – att förbjuda sugrör, bestick och andra engångsvaror i plast redan nästa år. Förutom att tio engångsprodukter är i skottgluggen pekar hon ut de tuffare krav som förpackningskonverterare och grafisk industri ställs inför som printar dryckesförpackningar och etiketter.

Publicerat av: