Konferens om hållbara förpackningar

Johan Mårtensson är vd på förpackningsklustret Packbridge.

Förpackningsklustret Packbridge och forskningsinstitutet RISE anordnar ett gemensamt seminarium på temat Förpackning och hållbarhet.

Konferensen hålls 1 december i Göteborg hos RISE (Research institutes of Sweden). På talarlistan finns representanter och experter från RISE, Chalmers, Fiskeby Board, KRAV, Santa Maria/Paulig Group och Stena Recycling. Dagen är indelad i två delar. Fram till lunch ligger fokus på hållbara förpackningar” Seda går diskussionerna in på sociala mervärden. Här kommer bland annat två livsmedelsföretag berätta om hur de arbetar med sociala värden i sin affärsmodell. Det blir också föreläsningar inom företagsrådgivning och kommunikation.

Så här skriver Packbridge själva om seminariet:

”Hållbarhet är idag en självklarhet, när det gäller förpackningsfrågor. Vi vill alla ha en hållbar lösning när vi väljer förpackning. Men vad är egentligen en hållbar förpackning? Det är mycket mer än en materialfråga där hanteringen spelar en stor roll och inte minst vad vi sedan gör med den tomma förpackningen”

Publicerat av: 

Dela artikeln

It's only fair to share...Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Tuffa EU-krav kring plast på ingång

Krönikören Laurel Brunner skriver i bloggen Verdigris om EU-kommissionens nya förslag – att förbjuda sugrör, bestick och andra engångsvaror i plast redan nästa år. Förutom att tio engångsprodukter är i skottgluggen pekar hon ut de tuffare krav som förpackningskonverterare och grafisk industri ställs inför som printar dryckesförpackningar och etiketter.

Publicerat av: