Skolan som satsar digitalt

PUBLICERAD: 14 september 2017
UPPDATERAD: 24 januari
Yrkeshögskolan Brobygrafiska i Sunne hoppas kunna dra igång fyra nya grafiska utbildningar som lägger fokus på digitalisering.

Brobygrafiska ansöker om att dra igång nya grafiska yrkesutbildningar med digitalisering i fokus.

– Vi vill att våra studerande och vår bransch ska tillhöra morgondagens vinnare. Därför satsar vi extra mycket på de möjligheter branschen har inom digitalisering, säger verksamhetsledaren Per Branzén.

Brobygrafiska har ansökt hos Myndigheten för yrkeshögskolan (YH) om att få kicka igång utbildningar under hösten 2018. Fyra av ansökningarna är utformade i samverkan med den grafiska branschen och riktar in sig på digitalisering. Nya utbildningar blir Digital designer mot e-handel, Visuell grafisk kommunikatör och Grafisk IT-tekniker. Den tidigare YH-utbildningen Prepress- och trycktekniker kommer bakas in under namnet Grafisk förpackningstekniker.

En snabb digital utveckling i branschen ligger bakom skolans fokus att genomgående utveckla digitala lösningar och kunskap inom alla grafiska utbildningar. Alla de grafiska utbildningarna är på 400 YH-poäng vilket omfattar två års heltidsstudier. Beslut från Myndigheten för yrkeshög- skolan väntas i januari. Beviljas utbildningarna kommer de starta i september 2018.

Läs vidare

Sealed Air ser strategiskt skifte i förpackningsutveckling

Livsmedelsbranschens dagligvaruhandlare i Europa har svängt om i synen på hur förpackningar kan bli miljövänligare. Det menar Stephanie Poole, senior affärsutvecklare på Sealed Air. Hon pekar ut fyra områden hon ser har anammats i branschen för att förbättra förpackningens prestanda och för att minska avfall och koldioxidutsläpp.
Steph-Poole-hires

DS Smith storsatsar i Värnamo

DS Smith fortsätter satsningen i Sverige. Under 2023 investerar man i en helt ny fabrik. Affärsområde Packaging Service har idag två fabriker - i Värnamo och Mariestad. Nu samlar man detta i en modern fabriksanläggning på 17 500 kvadratmeter på området Bredasten i Värnamo.
Ds-smith-2

Analys: Så blir pappersmarknaden 2023

Fjolåret präglades av stor turbulens på pappersmarknaden och flera tillverkare har aviserat att de ställer om till förpackningsproduktion. IGEPA:s försäljningschef Flemming Friche ger sin analys om situationen på pappersmarknaden. Vad händer med priserna år 2023?
LesseboPaper_01

Svenska vinnare i Worldstar

Den globala förpackningstävlingen Worldstar är avgjord och i 2023 års upplaga kammade tre svenska företag hem priser.
Worldstar-kollage

Senaste nytt

Snart dags för Drupa – här är de sex största trenderna att hålla ögonen på

Efter åtta års uppehåll kan vi återigen åka till Drupa för att se vad leverantörerna tror att vi behöver. Här hittar du sex tydliga trender att ha koll på i mässhallarna.
dmitry-ratushny-xsGApcVbojU-unsplash

Arvid Sundblad lämnar Fiskeby Board

Efter närmare sex år som vd för Fiskeby Board lämnar nu Arvid Sundblad företaget.
Fiskeby-4x-768x512felx

Nedläggning gör det svårare att återvinna vätskekartong i Tyskland

Troligen kommer kapacitet för återvinning av vätskekartongförpackningar att stängas ner i Tyskland inom kort.
julian-hochgesang-mjtq122xaoY-unsplashx

Plastbrätten för blommor vissnar bort hos ICA

ICA Sverige byter nu ut traditionella plastbrätten för blommor till träfiberbrätten.
ICAy