Nu blir det full koll på varuflödena

Den grå helpallen kan nu följas av producenter och butiker genom hela livsmedelsflödet.

Svenska Retursystems användare av returpallar kan nu följa dem genom hela livsmedelsflödet i realtid vilket ska leda till tidsvinster och kostnadsbesparingar.

Svenska Retursystem har nu sjösatt den digitala plattformen Smart Pooling, som Packsweden tidigare berättat om. Ett administrativt verktyg för rapportering som ska ge Svenska Retursystems användare i dagligvarubranschen kontroll på olika typer av lastbärare, till exempel pallar. mejerivagnar och rullburar. I första etappen kan nu användare av returhelpallen, Helpall Grå rapportera i den digitala plattformen. Fördelarna som Svenska Retursystem pekar ut med plattformen är tidsvinster och kostnadsbesparingar i hela lastbärarkedjan.

– Med Smart Pooling möter vi framtida krav på effektiva varuflöden. Plattformen möjliggör för producenter, grossister, butiker och restauranger att lätt kunna hålla reda på var deras lastbärare befinner sig i livsmedelsflödet i realtid. Försvunna lastbärare innebär båda ekonomiska och miljömässiga bekymmer, säger Anna Elgh, vd på Svenska Retursystem.

I princip alla returenheter kan följas i plattformen, inte enbart Svenska Retursystems produkter. Och suystemet kan användas av alla  dagligvarubranschens producenter, grossister, butiker, restauranger och storhushåll. Bergendahls som var pilotkund för projektet ser flera fördelar med plattformen.

– Systemet har underlättat vårt arbete rejält. Med Smart Pooling får vi bättre kontroll, spårbarhet och en god överblick, säger Stefan Karlsson, logistikutvecklingschef på Bergendahls.

 

Publicerat av: 

Dela artikeln

It's only fair to share...Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Hon förvandlar feltryckta ark till klimatsmart förpackningsmaterial

Malmöbon Tintin Blackwell är grafisk formgivare och vet hur mycket feltryckt papper det finns på tryckerier runt om i landet. Tintin driver även ett småskaligt företag där hon säljer olivolja från sin familjs lund i Grekland. Istället för att köpa in förpackningsmaterial har hon gjort förfrågningar hos tryckerier om att få använda feltryckta pappersark när hon ska packa sin produkt. Nu har hon fått napp.

Publicerat av: