Nu blir det full koll på varuflödena

Den grå helpallen kan nu följas av producenter och butiker genom hela livsmedelsflödet.

Svenska Retursystems användare av returpallar kan nu följa dem genom hela livsmedelsflödet i realtid vilket ska leda till tidsvinster och kostnadsbesparingar.

Svenska Retursystem har nu sjösatt den digitala plattformen Smart Pooling, som Packsweden tidigare berättat om. Ett administrativt verktyg för rapportering som ska ge Svenska Retursystems användare i dagligvarubranschen kontroll på olika typer av lastbärare, till exempel pallar. mejerivagnar och rullburar. I första etappen kan nu användare av returhelpallen, Helpall Grå rapportera i den digitala plattformen. Fördelarna som Svenska Retursystem pekar ut med plattformen är tidsvinster och kostnadsbesparingar i hela lastbärarkedjan.

– Med Smart Pooling möter vi framtida krav på effektiva varuflöden. Plattformen möjliggör för producenter, grossister, butiker och restauranger att lätt kunna hålla reda på var deras lastbärare befinner sig i livsmedelsflödet i realtid. Försvunna lastbärare innebär båda ekonomiska och miljömässiga bekymmer, säger Anna Elgh, vd på Svenska Retursystem.

I princip alla returenheter kan följas i plattformen, inte enbart Svenska Retursystems produkter. Och suystemet kan användas av alla  dagligvarubranschens producenter, grossister, butiker, restauranger och storhushåll. Bergendahls som var pilotkund för projektet ser flera fördelar med plattformen.

– Systemet har underlättat vårt arbete rejält. Med Smart Pooling får vi bättre kontroll, spårbarhet och en god överblick, säger Stefan Karlsson, logistikutvecklingschef på Bergendahls.

 

Publicerat av: 

Dela artikeln

It's only fair to share...Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Så skapar du exklusiva småserier

Ofta kombineras önskan om exklusiva förpackningar med att upplagan är låg. Kanske bara några tusen eller till och med bara några hundra exemplar. Det är en självklarhet att jobbet ska digitaltryckas. Men hur gör jag med efterbehandlingen, när jag gärna vill ha alla de speciella effekterna? Det där som gör förpackningen exklusiv.

Publicerat av: 

Smart förpackning håller koll på ditt läkemedelsintag

August Faller har tagit fram tre interaktiva och smarta förpackningsprototyper som ska underlätta för patienter att ha koll på sitt medicinintag och när det är dags att ta sina tabletter. Förpackningen Medical Prescription gör det möjligt för läkare att föra över doseringsanvisningar till patientens förpackning via en app eller bluetooth. 

Publicerat av: 

Tuffa EU-krav kring plast på ingång

Krönikören Laurel Brunner skriver i bloggen Verdigris om EU-kommissionens nya förslag – att förbjuda sugrör, bestick och andra engångsvaror i plast redan nästa år. Förutom att tio engångsprodukter är i skottgluggen pekar hon ut de tuffare krav som förpackningskonverterare och grafisk industri ställs inför som printar dryckesförpackningar och etiketter.

Publicerat av: