Nu blir det full koll på varuflödena

Den grå helpallen kan nu följas av producenter och butiker genom hela livsmedelsflödet.

Svenska Retursystems användare av returpallar kan nu följa dem genom hela livsmedelsflödet i realtid vilket ska leda till tidsvinster och kostnadsbesparingar.

Svenska Retursystem har nu sjösatt den digitala plattformen Smart Pooling, som Packsweden tidigare berättat om. Ett administrativt verktyg för rapportering som ska ge Svenska Retursystems användare i dagligvarubranschen kontroll på olika typer av lastbärare, till exempel pallar. mejerivagnar och rullburar. I första etappen kan nu användare av returhelpallen, Helpall Grå rapportera i den digitala plattformen. Fördelarna som Svenska Retursystem pekar ut med plattformen är tidsvinster och kostnadsbesparingar i hela lastbärarkedjan.

– Med Smart Pooling möter vi framtida krav på effektiva varuflöden. Plattformen möjliggör för producenter, grossister, butiker och restauranger att lätt kunna hålla reda på var deras lastbärare befinner sig i livsmedelsflödet i realtid. Försvunna lastbärare innebär båda ekonomiska och miljömässiga bekymmer, säger Anna Elgh, vd på Svenska Retursystem.

I princip alla returenheter kan följas i plattformen, inte enbart Svenska Retursystems produkter. Och suystemet kan användas av alla  dagligvarubranschens producenter, grossister, butiker, restauranger och storhushåll. Bergendahls som var pilotkund för projektet ser flera fördelar med plattformen.

– Systemet har underlättat vårt arbete rejält. Med Smart Pooling får vi bättre kontroll, spårbarhet och en god överblick, säger Stefan Karlsson, logistikutvecklingschef på Bergendahls.

 

Publicerat av: 

Dela artikeln

It's only fair to share...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Automatiserat flöde och förarlösa truckar

AD Plast i Anderstorp har skapat ett helt automatiserat flöde. I produktionen finns förarlösa AGV-truckar, pallbanor och automatisk sträckfilmsmaskin samt etikettering.
– Det är maskinstyrt. Hela flödet fram till utleverans är automatiserat. Jag tror inte att det finns en motsvarande anläggning i Europa, säger vd:n Michael Jonsson.

Publicerat av: 

Mässnyheter med digitaltryckt wellpapp

Digitaltryck på wellpapp var ett fokusområde på årets Corrugated & Carton Exhibition (CCE) i München. Därmed bekräftades det som många konverterare pratar om, nämligen att det är hög tid att fördjupat titta på digitaltryck direkt på färdig wellpapp, utan att gå vägen via liner.

Publicerat av: 

Svenskarna blir bättre på att återvinna

Fler förpackningar och tidningar lämnas till återvinningen. Materialet som ökar mest jämfört med föregående år är plastförpackningar, enligt statistik från FTI. 
– Vi vet att svenska folket är bra på att återvinna, men trots det behöver vi alla bli bättre och faktiskt göra ännu mer, säger  Veronica Foberg Gustafsson på FTI

Publicerat av: