Expanderar på förslutningar

United Caps vd Benoît Henckes gläds åt att företaget nu får en bredare portfölj.

United Caps breddar sitt sortiment med ett förvärv av Dewit Plastics produktsegment inom förslutningar.

United Caps, producent av skruvkorkar, plastkapsyler och förslutningar, utökar sitt sortiment genom att förvärva Dewit Plastics produktsegment såsom barnsäkra och säkerhetsförslutningar, skruvkorkar samt handtag för större behållare.

– Vi är glada över att kunna expandera vår redan breda portfölj genom att inkludera dessa nya produkter,” säger United Caps vd Benoît Henckes i ett pressmeddelande och fortsätter:

– Våra kunder vänder sig till United Caps för innovativa lösningar för deras behov av förslutningar, inklusive skräddarsydda lösningar, säger han och tillägger att företaget därmed positionerar sig bättre med ny teknik och expertis från Dewit Plastics.

United Caps kommer att integrera de förvärvade produktionstillgångarna till deras fabrik i Hoboken, Belgien, under de närmaste veckorna. Det familjeägda företaget med huvudsäte i Schwei har sammanlagt sju produktionsanläggningar i Europa och tillverkar förslutningar till främst dryckes- och livsmedelsindustrin, men även läkemedelsektorn. De gör även mer robusta förslutningar till behållare för kemikalier.

– Vi behöver vara nära våra kunder för transportkostnaderna är viktiga. Vi behöver vara högst en dags bilväg från våra kunder men även för att förstå deras behov idag och imorgon, påtalar Benoît Henckes

 

Publicerat av: 

Dela artikeln

It's only fair to share...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Automatiserat flöde och förarlösa truckar

AD Plast i Anderstorp har skapat ett helt automatiserat flöde. I produktionen finns förarlösa AGV-truckar, pallbanor och automatisk sträckfilmsmaskin samt etikettering.
– Det är maskinstyrt. Hela flödet fram till utleverans är automatiserat. Jag tror inte att det finns en motsvarande anläggning i Europa, säger vd:n Michael Jonsson.

Publicerat av: 

Mässnyheter med digitaltryckt wellpapp

Digitaltryck på wellpapp var ett fokusområde på årets Corrugated & Carton Exhibition (CCE) i München. Därmed bekräftades det som många konverterare pratar om, nämligen att det är hög tid att fördjupat titta på digitaltryck direkt på färdig wellpapp, utan att gå vägen via liner.

Publicerat av: 

Svenskarna blir bättre på att återvinna

Fler förpackningar och tidningar lämnas till återvinningen. Materialet som ökar mest jämfört med föregående år är plastförpackningar, enligt statistik från FTI. 
– Vi vet att svenska folket är bra på att återvinna, men trots det behöver vi alla bli bättre och faktiskt göra ännu mer, säger  Veronica Foberg Gustafsson på FTI

Publicerat av: 

Europeisk förpackningskonferens
i Bryssel – kretsloppet i fokus

E-handel, flytten till digitaltryck och kraven på bioplast är de tre främsta förändringsfaktorerna i Europas förpackningsindustri. Det framkom när drygt 100 personer samlades på Europas första förpackningskonferens, anordnad av Intergraf.

Publicerat av: