Butikskedja byter bärkassar

Hållbarhetschef Åsa Portnoff Sundström på detaljhandelskedjan Clas Ohlson.

Detaljhandelskedjan Clas Ohlson gör som flera andra butikskedjor gjort och rättar in sig i ledet genom att byta ut plastpåsarna mot påsar tillverkade av sockerrör.

Skiftet till bärkassar i Sverige tillverkade av sockerrör sker 1 juni. I augusti i år genomförs bytet på Clas Ohlsons övriga marknader. De slutar även att erbjuda den mindre gratispåsen till sina kunder. Bolaget ersätter också den största påsen med en tåligare variant i ny design. Priset på bärpåsarna höjs för att bidra till minskad konsumtion av plastpåsar. Förändringar som görs för att minska nedskräpning och spara på jordens resurser, skriver Clas Ohlson i ett pressmeddelande.

Åsa Portnoff Sundström, hållbarhetschef:

– Eftersom sockerrör är en förnybar råvara anses den ofta vara koldioxidneutral och inte bidra till klimatpåverkan vid förbränning. Det tycker vi är bra då många plastpåsar till slut faktiskt förbränns tillsammans med övrigt hushållsavfall och återvinns som energi. Men vi uppmanar alla våra kunder att i första hand återanvända påsarna och sedan återvinna dem när de är uttjänta.

 

Publicerat av: 

Dela artikeln

It's only fair to share...Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin


Tuffa EU-krav kring plast på ingång

Krönikören Laurel Brunner skriver i bloggen Verdigris om EU-kommissionens nya förslag – att förbjuda sugrör, bestick och andra engångsvaror i plast redan nästa år. Förutom att tio engångsprodukter är i skottgluggen pekar hon ut de tuffare krav som förpackningskonverterare och grafisk industri ställs inför som printar dryckesförpackningar och etiketter.

Publicerat av: