Nu väntar jobbsök i förpackningsindustrin

Avslutningsbuffén och diplomutdelningen hölls på färjan mellan Helsingborg och Helsingör.

Den fjärde kullen elever har tagit examen i Kay Thryggs utbildning Förpackningsteknik. Nu väntar jobbsök inom förpackningsrelaterade företag.

Den yrkestekniska högskoleutbildningen genomförs i Helsingborg under två år. Elevernas utbildning har innefattat att bygga på sina teorikunskaper om allt som rör förpackningar – material, konvertering, förslutning, barriärer, märkning, logistik och ekonomi.
De har även gjort LIA-praktik (Lära i arbete för att bygga på sina praktiska erfarenheter. Nu tar de nyutexaminerade studenterna klivet ut i arbetslivet för att söka platser inom företag som på något sätt är förpackningsrelaterade.

– Vi har en bra kull i år mycket hög teoretisk kompetens, vilket bådar gott för utbildningen och även för dessa studenters framtid, säger Kay Thrygg,
utbildningsledare och initiativtagare till utbildningen.

Thomas Sandberg, också utbildningsansvarig instämmer:
– Vi önskar dom all lycka i framtiden, och vi kommer även att följa upp deras steg in i branschen.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Så skapar du exklusiva småserier

Ofta kombineras önskan om exklusiva förpackningar med att upplagan är låg. Kanske bara några tusen eller till och med bara några hundra exemplar. Det är en självklarhet att jobbet ska digitaltryckas. Men hur gör jag med efterbehandlingen, när jag gärna vill ha alla de speciella effekterna? Det där som gör förpackningen exklusiv.

Publicerat av: 

Smart förpackning håller koll på ditt läkemedelsintag

August Faller har tagit fram tre interaktiva och smarta förpackningsprototyper som ska underlätta för patienter att ha koll på sitt medicinintag och när det är dags att ta sina tabletter. Förpackningen Medical Prescription gör det möjligt för läkare att föra över doseringsanvisningar till patientens förpackning via en app eller bluetooth. 

Publicerat av: 

Tuffa EU-krav kring plast på ingång

Krönikören Laurel Brunner skriver i bloggen Verdigris om EU-kommissionens nya förslag – att förbjuda sugrör, bestick och andra engångsvaror i plast redan nästa år. Förutom att tio engångsprodukter är i skottgluggen pekar hon ut de tuffare krav som förpackningskonverterare och grafisk industri ställs inför som printar dryckesförpackningar och etiketter.

Publicerat av: