Tungviktaren på mässan

Tv-moderatorn Miriam Rickli presenterade Bosch Packagings förpackningslinjer.

På hela 3500 kvadratmeter visade Bosch Packaging ett stort antal förpackningslinjer under Interpack. De längsta och största av dessa linjer blev presenterade av tv-moderatorn Miriam Rickli i en show som väckte stor uppmärksamhet och intresse.

”Mannen som maskinerna viskar med” – Boschteknikern Peter Blanz.

Helt enligt tradition ställde Bosch Packaging ut i Hall 6. Montern var också bland Interpacks största. Och mässans häftigaste smeknamn torde Peter Blanz ha, en pensionerad Boschtekniker med 45 års erfarenhet av förpackningsmaskiner, ”Mannen som maskinerna viskar med” som är smeknamnet säger en hel del om hans kunskap och förmåga och när Peter presenterades för monterbesökarna var applåderna varma och långa för denna omtyckta och högst respekterade man.

Industri 4.0 (gemensam mjukvara för automationsprocessen mellan maskiner, oavsett dess egenskap och styrd med en central display) är en av trenderna som dominerar i de olika hallarna på Interpack.
Hos Bosch kommunicerade alla maskinlinjer med en centralt placerad display enligt Industri 4.0.

När det gäller Industri 4.0 så har Bosch 200 medarbetare som enbart sysslar med detta, berättar Johan Hintze från Kafeko som är återförsäljare av Bosch Packaging i Norden.

Johan Hintze på Kafeko, återförsäljare av Bosch Packaging i Norden.

Johan visade även på ett intressant samarbete mellan Bosch och Billerud Korsnäs. Företagen har tillsammans utvecklat ett pappersmaterial och förpackningsmaskiner som av ett mono-papermaterial tillverkar en dammtät förpackning för bland annat mjöl, socker och frukostprodukter. Förpackningen är tät och innehållet rinner inte ut, något som säkert har hänt oss alla någon gång. Bosch har två maskinmodeller klara för denna nya miljövänliga förpackning, Bosch SVE 2520 ZAP som är en vertikal påsmaskin och Bosch PME 4081 ZAP som är en horisontal påsmaskin.

Förpackningslinjerna som Miriam Rickli presenterade förpackar chokladbars i olika format upp till 1500 produkter per minut samt en förpackningslinje för kexprodukter med en hastighet av 2400 produkter per minut. Kexlinjen kan packa kex på stapel eller på kant, omställningstiden mellan dessa två förpackningstyper är endast två minuter. En hastighet på 2400 enheter per minut betyder att ögat inte ser varje enskild produkt fara förbi utan dessa uppfattas som ett enda långt band.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Automatiserat flöde och förarlösa truckar

AD Plast i Anderstorp har skapat ett helt automatiserat flöde. I produktionen finns förarlösa AGV-truckar, pallbanor och automatisk sträckfilmsmaskin samt etikettering.
– Det är maskinstyrt. Hela flödet fram till utleverans är automatiserat. Jag tror inte att det finns en motsvarande anläggning i Europa, säger vd:n Michael Jonsson.

Publicerat av: 

Mässnyheter med digitaltryckt wellpapp

Digitaltryck på wellpapp var ett fokusområde på årets Corrugated & Carton Exhibition (CCE) i München. Därmed bekräftades det som många konverterare pratar om, nämligen att det är hög tid att fördjupat titta på digitaltryck direkt på färdig wellpapp, utan att gå vägen via liner.

Publicerat av: 

Svenskarna blir bättre på att återvinna

Fler förpackningar och tidningar lämnas till återvinningen. Materialet som ökar mest jämfört med föregående år är plastförpackningar, enligt statistik från FTI. 
– Vi vet att svenska folket är bra på att återvinna, men trots det behöver vi alla bli bättre och faktiskt göra ännu mer, säger  Veronica Foberg Gustafsson på FTI

Publicerat av: 

Europeisk förpackningskonferens
i Bryssel – kretsloppet i fokus

E-handel, flytten till digitaltryck och kraven på bioplast är de tre främsta förändringsfaktorerna i Europas förpackningsindustri. Det framkom när drygt 100 personer samlades på Europas första förpackningskonferens, anordnad av Intergraf.

Publicerat av: