Träförpackningar ger konkurrensfördelar

Träförpackningens betydelse blir allt viktigare menar branschorganisationen Svenskt Trä.

Svenskt trä tar ett större ansvar för produktområdet träförpackningar då det skönjas konkurrensfördelar.

I början av mars togs beslutet att slå samman den Svenska Förpackningsföreningen med branschorganisationen Svenskt Träs verksamhet träförpackningskomittén. Nu tas ett strategiskt beslut att ta ett utökat ansvar för produktområdet träförpackningar. Branschorganisationen ser att optimerade lösningar för förpackningar och logistik blir allt viktigare som konkurrensfördel i den globala handeln. E-handel, nya handelsmönster, och globala affärsstrukturer samt ökade volymer, för att nämna några faktorer, Vidare framhåller man att kraven blir desto högre på klimatpåverkan och säkra transporter. Svenskt trä skriver i ett pressmeddelande att träförpackningsbranschen har viktiga lösningar att erbjuda inom detta område.

Claes Arvidsson, vd på Vida Packaging.

Claes Arvidsson, vd på Vida Packaging och ordförande i Svenskt Träs träförpackningskommitté, är en av många tillverkare av industriella förpackningar i trä. Han ser vidden av att ta ett fastare grepp på träförpackningens betydelse.

– Inom både verkstads-, elektronik- och livsmedelsindustrin ställs höga krav på säkra transporter. Genom träförpackningsbranschens mångåriga och nära samarbete med kunder och transportörer har produkterbjudanden utvecklats för att klara de höjda kraven. Minskad klimatpåverkan är också ett argument som många kunder framhåller vid valet av trä som förpackningsmaterial.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Så skapar du exklusiva småserier

Ofta kombineras önskan om exklusiva förpackningar med att upplagan är låg. Kanske bara några tusen eller till och med bara några hundra exemplar. Det är en självklarhet att jobbet ska digitaltryckas. Men hur gör jag med efterbehandlingen, när jag gärna vill ha alla de speciella effekterna? Det där som gör förpackningen exklusiv.

Publicerat av: 

Smart förpackning håller koll på ditt läkemedelsintag

August Faller har tagit fram tre interaktiva och smarta förpackningsprototyper som ska underlätta för patienter att ha koll på sitt medicinintag och när det är dags att ta sina tabletter. Förpackningen Medical Prescription gör det möjligt för läkare att föra över doseringsanvisningar till patientens förpackning via en app eller bluetooth. 

Publicerat av: 

Tuffa EU-krav kring plast på ingång

Krönikören Laurel Brunner skriver i bloggen Verdigris om EU-kommissionens nya förslag – att förbjuda sugrör, bestick och andra engångsvaror i plast redan nästa år. Förutom att tio engångsprodukter är i skottgluggen pekar hon ut de tuffare krav som förpackningskonverterare och grafisk industri ställs inför som printar dryckesförpackningar och etiketter.

Publicerat av: