Nya behållare till växtskyddsmedel

RPC Promens Industrial och RPC Promens Innocan har tagit fram praktiska stapelbara behållare som eliminerar behovet av yttre kartong i logistiken.

RPC Promens industrial i samarbete med RPC Promens Innocan levererar förbättrade behållare för en rad olika växtskyddsmedel.

RPC Promens Industrial och RPC Promens Innocan har tagit fram nya fyrkantiga behållare till kunden Dow Agrosciences sortiment med flytande växtskyddsmedel. Behållarna som kommer i storlekarna 15 och 30 liter, ska enligt företaget både förenkla logistiken, vara mer praktiska och användarvänliga samt utgöra en mindre miljöpåverkan. Säkerhetstoppen på behållarna gör att de smidigt kan staplas på varandra och samtidigt tar bort behovet av användandet av yttre kartong. Vikten är också reducerad med 30 procent i jämförelse med föregångaren HDPE-behållaren.

– De nya förpackningarna representerar stora framsteg när det gäller deras lätta vikt, förbättrad logistik och eliminering av ytterhöljet, som alla har minskat sin totala miljöpåverkan”, säger förpackningsteamet EMEA på Dow Agrosciences i ett pressmeddelande.

Pet-behållarna produceras av RPC Promens Industrial i Ettlingen och har utvecklats i samarbete med RPC Promens Innocan.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Så skapar du exklusiva småserier

Ofta kombineras önskan om exklusiva förpackningar med att upplagan är låg. Kanske bara några tusen eller till och med bara några hundra exemplar. Det är en självklarhet att jobbet ska digitaltryckas. Men hur gör jag med efterbehandlingen, när jag gärna vill ha alla de speciella effekterna? Det där som gör förpackningen exklusiv.

Publicerat av: 

Smart förpackning håller koll på ditt läkemedelsintag

August Faller har tagit fram tre interaktiva och smarta förpackningsprototyper som ska underlätta för patienter att ha koll på sitt medicinintag och när det är dags att ta sina tabletter. Förpackningen Medical Prescription gör det möjligt för läkare att föra över doseringsanvisningar till patientens förpackning via en app eller bluetooth. 

Publicerat av: 

Tuffa EU-krav kring plast på ingång

Krönikören Laurel Brunner skriver i bloggen Verdigris om EU-kommissionens nya förslag – att förbjuda sugrör, bestick och andra engångsvaror i plast redan nästa år. Förutom att tio engångsprodukter är i skottgluggen pekar hon ut de tuffare krav som förpackningskonverterare och grafisk industri ställs inför som printar dryckesförpackningar och etiketter.

Publicerat av: