Aseptisk teknik i alla fyllningsmaskiner

Tetra Paks fyllningsmaskiner i serien E3 finns nu alla tillgängliga med teknik som steriliserar förpackningsmaterialet inline innan fyllning.

Tetra Paks nya fyllningsmaskin E3 Speed Hyper är världens snabbaste.

Tetra Pak har som första företag utvecklat tekniken Ebeam för vätskekartong som steriliserar förpackningsmaterialet strax före fyllning. Ebeam står för elektronstråle och företaget kan nu tillhandahålla tekniken på alla deras fyllningsmaskiner i serien E3, vilket möjliggör produktion av såväl aseptiska förpackningar som förpackningar för kylda drycker. Allt från små portionsförpackningar på on-the-go-marknaden till större förpackningar.

– Användningen av eBeam i steriliseringsprocessen för förpackningsmaterialet är banbrytande inom kartongförpackningsindustrin. Detta hjälper kunden att minska driftskostnaderna med så mycket som 20 procent, säger Charles Brand, vice vd för produkthantering och kommersiella operationer på Tetra Pak, och tillägger att tekniken också leder till minskad miljöpåverkan i processen genom att vattenåtervinningen underlättas och energiförbrukningen sänks.

Den senaste i raden av företagets fyllningsmaskiner, Tetra Pak E3/Speed Hyper, är världens snabbaste aseptiska kartongfyllningsmaskin enligt Tetra Pak. Kapaciteten uppgår till 40 000 portionsförpackningar i i timmen.

I samband med att Ebeam nu finns tillgänglig i hela fyllningsmaskinsportföljen så lanseras även en ny familjeförpackning – Tetra Brik 900 Ultra Edge med en form som är högre och smalare än många familjeförpackningar på marknaden.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *