Automation i fokus på seminarium

Flera föredrag avhandlar begreppet Industri 4.0 när företaget Festo står värd för ett Packbridgeseminarium 28 mars.

 

Automatisering, maskiner och digitalisering står på agendan den 28 mars när Festo står värd för ett seminarium i Malmö.

Den 28 mars står Festo i Malmö värd för ett Packbridgeseminarium som tacklar begreppet Industry 4.0 – hur man med olika teknologier skapar en effektiv produktion. Fokus ligger på automation, maskiner och digitalisering med flera inbjudna föredragshållare. Fredrik Boberg, produktchef på Malmöföretaget Festo kommer berätta om Festo Bionics där man utgått från naturen för att skapa mekaniska verktyg och automatisering.

Från danska DTI kommer Kiril Andreev Kirilov och ger statusen för det intressanta PicknPack projektet. Syftet med projektet är att skapa en förpackningslinje som blixtsnabbt ställer om sig för packning av olika produkter och som skapar förpackningar anpassade till dessa, Projektet är ett EU-projekt där även Wageningen Universitetet i Holland ingår.

Hanway & Kristian från Survey Party kommer att visa hur man med biometriska instrument kan mäta uppfattningen av smaker och förpackningar. Patrik Johansson på Arlövsföretaget Solserv kommer berättar om en fascinerande maskinteknik för att förvandla matrester till utmärkt kompost på bara tjugofyra timmar. Bernt Henriksen kommer från Automation Region och visar hur man blir framgångsrik med sin investering, det vill säga hur man ska agera från idé till beställning när man ska automatisera.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Interpack bjuder upp till het debatt

Utställarna duggar tätt på den stora förpackningsmässan i Düsseldorf. Mässan utmanar i år med en konferens som bjuder in till heta och kontroversiella diskussionsämnen. Målet är att nå en samsyn och lösa miljö- och hållbarhetsutmaningar som förpackningsindustrin står inför.

Publicerat av: 

Affärsmodell för effektiv produktion

Att införa affärsmodeller där tryckaren endast betalar för tjänster som denne använder blir allt vanligare. Enligt Heidelberg betalar kunderna bara för antalet tryckta ark och får en drös med nyttotjänster på köpet med deras prenumerationsavtal.
– Heidelberg Subscription fokuserar på integration av alla processer i ett tryckeri, poängterar Hans-Jürgen Fink.

Publicerat av: 

Packbridge belyser digitala trender

Packbridge bjuder in till en eftermiddag där temat är digitalisering och utveckling inom logistik, e-handel och förpackningsdesign. Marie Malmberg Lavsen, vd för Packbridge:
– Digitalisering påverkar hela vårt samhälle och det kan vara relevant att fundera över: Vad kommer inte vara digitaliserat inom förpackningsindustrin om 10 år?

Publicerat av: