Blir först med digital flexo i Skandinavien

Lexit Group närmar sig produktionsstart i Göteborg med sin nya digitala flexopress från Bobst.

Norska Lexit Groups utbyggnad av etikettfabriken i Göteborg väntas vara redo i april. Produktionshallen utökas med 3500 kvadratmeter – en fördubbling mot tidigare. I samband med detta investerar företaget även i den digitaliserade flexopress från Bobst som väntas vara i drift i juni.

Lexit Groups försäljningschef Jostein Sæter.

Norska Lexit Group slutför i april utbyggnaden av etikettfabriken i Göteborg. Med en ökning på 3500 kvadratmeter fördubblas därmed storleken i produktionshallen.

– I förbindelse med detta, har vi som det första tryckeriet i Skandinavien, investerat i en ny och digitaliserad flexo press, Bobst, som sätts i drift i juni och ska effektivisera produktionen och bidra till färre driftstopp, säger försäljningschefen Jostein Sæter i ett pressmeddelande.

– Utbyggnaden av fabriken i Göteborg var nödvändig för att täcka kundernas etikettbehov i den skandinaviska marknaden.

Utvecklingen av flexopressen har skett i nära samarbete med ledande företag i förpackningsbranschen. Americk Packaging, Apex International, AVT, Bobst, Dupont, Esko, Flint Group, X-Rite och UPM.

Lexit Group är en leverantör inom RFID, datainsamling, produktmärkning, tryckta etiketter, butiksdata, IKT för distribution samt industri och automation. Koncernen med huvudkontor i Norge har cirka 105 anställda och omsätter årligen ca 350 miljoner norska kronor.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Färgglad och brandklassad specialkartong på Fespa

Re-board Technology visar upp sina olika typer av robusta materialskivor på Fespa. Specialkartongen finns i både nya färger och olika typer av brandklasser.
– Det här är ganska nischade grafiska produkter för ganska avancerade varumärkestillämpningar, säger företagets vd Gustaf Redin.

Publicerat av: