Aniloxvals donerad till Brobygrafiska

Tillsammans med Anilox Laser Technologies (ALT) och Polywest har Marvaco gjort en donation av flexotryckutrustning till Brobygrafiska i Sunne – en bandad aniloxvals som är utformad för att ge information i framställningen av ultra high definition flexo, till exempel 100 LPCM (254 lpi).

Samtidigt som aniloxvalsen levererades till Brobygrafiska, anlände också en uppsättning Twinlock-hylsor i varierande hårdhet donerade av Polymount. Enligt Marvaco är den nya utrustningen framtagen i syfte att underlätta för flexotryckare att välja den optimala inställningen för det specifika ändamålet.

– Vi är glada att kunna samarbeta och erbjuda skolan marknadens mest moderna provuppsättning. Den nya uppsättningen på skolan erbjuder en mycket bra bas för att experimentera och utveckla flexotryck för att bryta traditionella barriärer. Vi och våra partners har själva redan kunnat använda kunskapen från samarbetet i vårt full hd- och expanded gamut printing-projekt, säger Kai Lankinen, vd på Marvaco.

– Detta är ett bra exempel på hur Brobygrafiska ligger i framkant av branschutveckling och med en nära anslutning till arbetslivet kan utbilda kompetent personal till den grafiska industrin, säger Per Branzén, operation manager för Brobygrafiska.

Publicerat av: 

Dela artikeln

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Livsmedelsföretagets nya mål: Samtliga förpackningar ska bli återvinningsbara

Nordiska kött- och måltidsproducenten HK Scan sätter upp nya hållbarhetsmål. Senast 2025 ska samtliga förpackningar vara återvinningsbara. Och jämfört med fjolåret är planen att reducera förpackningarnas klimatavtryck med 20 procent och minska plastanvändningen med 20 procent.

Publicerat av: 

Färgtillverkare går med i initiativ för bättre återvinnning av förpackningar

Siegwerk ansluter sig till Holy Grail 2.0 där över 85 företag i hela värdekedjan arbetar för att utveckla en teknik med digitala vattenstämplar på förpackningar. Tekniken syftar till att förenkla och effektivisera sorteringen och återvinningen av förpackningsavfall.

Publicerat av: