Aniloxvals donerad till Brobygrafiska

PUBLICERAD: 14 december 2016
UPPDATERAD: 24 januari

Tillsammans med Anilox Laser Technologies (ALT) och Polywest har Marvaco gjort en donation av flexotryckutrustning till Brobygrafiska i Sunne – en bandad aniloxvals som är utformad för att ge information i framställningen av ultra high definition flexo, till exempel 100 LPCM (254 lpi).

Samtidigt som aniloxvalsen levererades till Brobygrafiska, anlände också en uppsättning Twinlock-hylsor i varierande hårdhet donerade av Polymount. Enligt Marvaco är den nya utrustningen framtagen i syfte att underlätta för flexotryckare att välja den optimala inställningen för det specifika ändamålet.

– Vi är glada att kunna samarbeta och erbjuda skolan marknadens mest moderna provuppsättning. Den nya uppsättningen på skolan erbjuder en mycket bra bas för att experimentera och utveckla flexotryck för att bryta traditionella barriärer. Vi och våra partners har själva redan kunnat använda kunskapen från samarbetet i vårt full hd- och expanded gamut printing-projekt, säger Kai Lankinen, vd på Marvaco.

– Detta är ett bra exempel på hur Brobygrafiska ligger i framkant av branschutveckling och med en nära anslutning till arbetslivet kan utbilda kompetent personal till den grafiska industrin, säger Per Branzén, operation manager för Brobygrafiska.

Läs vidare

Allt fler robotar automatiserar skärborden

På den nyligen avslutade Fespamässan i Amsterdam visade det schweiziska företaget Zünd både nuvarande och framtida skärbordslösningar där robotar spelar en viktig roll.
zund-fespa_01

Ljus prognos för globala marknaden för förpackningsmaskiner

Prognoserna ser ljusa ut för de globala marknaderna för förpackningsmaskiner de närmaste åren. Asien och Stillahavsregionen kommer att behålla den ledning som den har för närvarande. Det framgår av amerikanska PMMI Business Intelligences rapport "2023 World Packaging Machinery”.
pavel-neznanov-w95Fb7EEcjE-unsplashx

Trepak vidareutvecklar sina fyllnings- och kapsyleringsmaskiner

Malmöbaserade Trepak, som tillverkare fyllnings- och kapsyleringsmaskiner, presenterar nu två nyutvecklingar.
Trepakx

Stor vilja att investera i nya förpackningsmaskiner

Det finns en stor vilja att investera i nya förpackningsmaskiner, inte minst i livsmedelsindustrin, men samtidigt finns det en tveksamhet, främst beroende på konjunktur och världsläget. Det konstaterar Stefan Karlsson, försäljningschef på Multivac Sverige.
Stefanx

Senaste nytt

Coca-Colas flaskor blir lättare och sparar 3 miljoner ton PET i Nordamerika

Coca-Cola Company har gjort om sina PET-flaskor på den nordamerikanska marknaden och minskar därmed materialförbrukning med 3 miljoner ton år 2025.
coke1

Så packar man ETT ägg effektivt

Så här i påsktider kan det vara äggstra aktuellt att visa en lösning på en smart äggförpackning. Den har utvecklats av Antalis Packaging i Storbritannien.
new-egg-box-and-packaging-awards-composition-900x600

Allt fler robotar automatiserar skärborden

På den nyligen avslutade Fespamässan i Amsterdam visade det schweiziska företaget Zünd både nuvarande och framtida skärbordslösningar där robotar spelar en viktig roll.
zund-fespa_01

Dow och Procter & Gamble utvecklar ny återvinningsteknik

Dow och Procter & Gamble Company har tecknat ett utvecklingsavtal (JDA) för att skapa en ny återvinningsteknik.
Avfallx