En närmare titt på Intecs etikettskrivare

Master Office är en av utställarna på Sign&Print Scandinavia på Kistamässan i februari. Till den norska mässan tog de med sig sin nya etikettskrivare, Intec LP215, tillsammans med skär- och finishingmaskinen Intec LCF215. Vi hälsade på dem i Farsta utanför Stockholm för att få en genomgång.

1_helamaskinen

Intec LP215 är en kompakt etikettskrivare, som är speciellt effektiv för korta och mellanlånga körningar. Här ser vi den tillsammans med ripp-stationen och skär- och finishingmaskinen LCF215.

2_ripp

I ripp-stationen ställer du in jobbet med en programlösning speciellt framtagen för LP215-skrivaren, ett drag-and-drop-verktyg för gridlayouter och snabb påläggning av grafik. På bilden syns  färdiga etiketter som ska läggas in i programvaran.

3_inmatning

Intec-maskinen kan köra rulle-till-rulle, med både plant papper och med färdigskurna etiketter för den som har ett antal satta standardstorlekar.

5_toner

Tonerkassetterna i standard cmyk-uppsättning.

5_tryckapavitt

Det går dock bra att byta ut den svarta tonern mot vit, för att kunna trycka på till exempel transparenta material. Då används istället de resterande färgerna för att skapa svart.

6_rulledisplay

Den inbyggda rullmataren, som också skär av materialet när jobbet är klart.

7_utmatning

Etiketterna matas ut och rullas direkt upp igen. Här syns ett exempel på ett jobb med flera olika storlekar och former på etiketter.

8_skarmaskin

Till skrivaren kan du också köpa skär- och finishmaskinen LCF215, som kan skära ut de etiketter som inte trycks på färdigskurna rullar.

8_skarmaskinmedlaminat

I maskinen kan du dessutom laminera etiketter som behöver längre hållbarhet av olika skäl.

9_olikastorlekar

Staffan Lehr på Master Office visar hur LCF215-maskinen kan hantera etiketter i flera olika storlekar på en och samma gång.

10_overflod

När etiketterna är skurna rullas överflödig media upp på rullen ovan, och de färdiga etiketterna rullas ihop på den nedan.

11_egnaetiketter

För att demonstrera vad skrivaren kan göra använder sig Master Office, med hjälp av Intec, ofta sitt eget namn i test-etiketterna.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Livsmedelsföretagets nya mål: Samtliga förpackningar ska bli återvinningsbara

Nordiska kött- och måltidsproducenten HK Scan sätter upp nya hållbarhetsmål. Senast 2025 ska samtliga förpackningar vara återvinningsbara. Och jämfört med fjolåret är planen att reducera förpackningarnas klimatavtryck med 20 procent och minska plastanvändningen med 20 procent.

Publicerat av: 

Färgtillverkare går med i initiativ för bättre återvinnning av förpackningar

Siegwerk ansluter sig till Holy Grail 2.0 där över 85 företag i hela värdekedjan arbetar för att utveckla en teknik med digitala vattenstämplar på förpackningar. Tekniken syftar till att förenkla och effektivisera sorteringen och återvinningen av förpackningsavfall.

Publicerat av: