Easyfairs köper Pentawards

packaging

Pentawards, den prestigefyllda globala tävlingen för förpackningsdesign i alla dess former har förvärvats av Easyfairs. Tävlingen har som främsta uppgift att öka medvetenheten om förpackningsdesign och de som skapar den. Dess 55 kategorier är öppna för alla över hela världen som är förknippade med att skapa eller marknadsföra förpackningar, och bedöms av en internationell jury bestående av 12 välrenommerade designers och förpackningsdesign direktörer från stora företag.

Förvärvet ska komplettera Easyfairs existerande portfölj av förpackningsevent i Europa och Nordamerika, inklusive Packaging Innovations, Luxury Packaging, Label & Print, Empack, ADF (Aerosol Dispensing Forum) och PCD (Packaging of Perfumery, Cosmetics & Design).

– Vi är mycket nöjda med det här senaste förvärvet, som befäster oss som ledande arrangör för förpackningsevent globalt. Pentawards är ett prestigefyllt och välkänt koncept med ett arv av respekt, som stärker vår globala närvaro och säkerställer ett fotfäste på Awards-marknaden, säger Matt Benyon, vd för Easyfairs UK & Global.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Rapport från årets upplaga av
Top packaging summit

Det är brådskande att minska matsvinnet. E-handeln skjuter i höjden och tuffa målsättningar för återvinning är både stora utmaningar och möjligheter framåt. Detta och mycket mer framkom på årets digitala version av förpackningskonferensen Top packaging summit.

Publicerat av: 

Digital förädling på förpackning ger prislyft

Enligt en undersökning är köpare villiga att betala mellan 24 till 89 procent mer om det appliceras digital förädling på CMYK-jobb. En chokladkartong med mixade effekter är ett typexempel för att skapa effektfull förädling med  planfolie, textur spotlack, taktil lack och hologram.

Publicerat av: 

DS Smiths Nordenchef: ”Tiden talar för våra produkter”

Ett år med pandemi och ökade klimatkrav. DS Smith agerade tidigt med investeringar vilket gör att de står väl rustade för e-handeln och livsmedelsbranschens behov av transportförpackningar, enligt Torbjörn Sagerström, DS Smiths vd i Norden.

Publicerat av: