Kurs i processtimulering

Företaget Frontway inbjuder till en tvådagars introduktionsutbildning i mjukvaran ProcessFront. Seminariet riktar sig till alla som har ett behov av att virtuellt simulera processflöden, vilka kan innehålla material-, energi-, samt kvalitetsflöden. Målet är att deltagarna ska ha en god förståelse i hur man använder mukvaran när kursen är avslutad

Seminariet börjar med att mjukvaran ProcessFront installeras på deltagarnas egna dator. ProcessFront kommer köras från den egna datorn under seminariet samt en prövotid på 30 dagar efter utbildningen för utvärdering. Mjukvaran inkluderar ExtendSim Demo (med en begränsning på 75 block) och utbildningsmodeller som är fria att användas efter utbildningen. Exempel byggs upp som en del av utbildningen och följer med deltagaren efter avslutad kurs. Utbildningen kan hållas på svenska/engelska beroende på deltagare. Under utbildningens gång arbetar deltagarna på sina egna datorer.

Efter avslutat utbildning kan deltagarna välja att fortsätta enligt två alternativ:
Large – Inkluderar ExtendSimOR 9 eller  Big – Inkluderar ExtendSimCp 9.

Specifika punkter som täcks av utbildningen

Dag 1
Generell information rörande ProcessFront
Simulera ett vatten/pumpsystem – grundläggande
Styra modell med PID-kontrollers
Hur man skannar och använder sig av grafer/plottrar
Exempel i kemiskjämvikt
Flaskhalsanalys i en modell

Dag 2
Värmeväxling med olika media
Stål/järn temperering
Tryckfallsberäkningar i ett rörsystem
Skapa egna samband/former och använda dessa i modellen
Skapa egna processblock i ProcessFront

Varje seminarium kan justeras efterdeltagarnas behov, bakgrund och erfarenhet av simulering. Nästa seminarium hålls den 11-12 oktober i Norrköping.

 

Publicerat av: 

Dela artikeln

It's only fair to share...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin


Interpack bjuder upp till het debatt

Utställarna duggar tätt på den stora förpackningsmässan i Düsseldorf. Mässan utmanar i år med en konferens som bjuder in till heta och kontroversiella diskussionsämnen. Målet är att nå en samsyn och lösa miljö- och hållbarhetsutmaningar som förpackningsindustrin står inför.

Publicerat av: 

Affärsmodell för effektiv produktion

Att införa affärsmodeller där tryckaren endast betalar för tjänster som denne använder blir allt vanligare. Enligt Heidelberg betalar kunderna bara för antalet tryckta ark och får en drös med nyttotjänster på köpet med deras prenumerationsavtal.
– Heidelberg Subscription fokuserar på integration av alla processer i ett tryckeri, poängterar Hans-Jürgen Fink.

Publicerat av: 

Packbridge belyser digitala trender

Packbridge bjuder in till en eftermiddag där temat är digitalisering och utveckling inom logistik, e-handel och förpackningsdesign. Marie Malmberg Lavsen, vd för Packbridge:
– Digitalisering påverkar hela vårt samhälle och det kan vara relevant att fundera över: Vad kommer inte vara digitaliserat inom förpackningsindustrin om 10 år?

Publicerat av: