De satsar på effekter i maskinparken

Karl-Åke Ilberg, vd för ScandiPac, granskar ett förädlat tryckark tillsammans med operatören Arnie Ilberg framför nyinvesteringen Scodix Ultra Pro med Scodix Foil.

Scandipac i Karlstad har valt att satsa på en maskin för efterbehandling med partiell lack och foliering.

Scandipac med säte i Karlstad förädlar trycksaker och förpackningar digitalt. Senaste investeringen för företaget är en Scodix Ultra Pro med inkluderad folieenhet levererad av digitaltrycksleverantören Visutech.

– Vi har en unik maskinpark för att göra fina specialeffekter och förädla trycksaker och förpackningar. Vi söker hela tiden efter nya effekter och till vår maskinpark adderar vi nu Scodix Ultra Pro, en maskin som tilldrog sig de flesta besökarna på Drupamässan 2016 i Tyskland, säger Karl-Åke Ilberg, vd på Scandipac.

Scandipac ingår i bildförlaget Pictura och och producerar gratulationskort med mera för den svenska, norska och danska marknaden. Ett annat stort affärsområde är inom specialeffekter förädling av trycksaker och förpackningar. Enligt Karl-Åke Ilberg köper Scandipac folieklichéer för runt 1,5 miljoner kronor per år. Att producera digitalt öppnar bland annat för att de kan köra mindre upplagor samt mindre lagerhållning på vissa produkter. De kan även köra små testupplagor.
– Tack vare den digitala tekniken i Scodix kommer vi i flera fall istället kunna foliera eller partiellacka direkt efter en pdf-fil som maskinen läser av. Vi slipper då både leveranstider för klichéer samt avancerade maskininställningar.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


De laddar med valprodukter och bobiner

Ett valår innebär affärer för Tre Well som utvecklar produkter till kommunernas vallokaler. Nu hoppas de även stort på att exportföretag ser värdet av deras lättviktsbobiner i papper.

– Specialmått och känsliga produkter med höga värden kännetecknar oss, säger Tre Wells ägare Kathryn Arnborg.

Publicerat av: 

Världspremiär på årets roadshow

Snart drar årets Sign, Print & Pack Roadshow igång med besök i sex städer. Antalis presenterar en världsnyhet, Oki berättar om möjligheterna med sitt växande Graphic Arts segment, Hexis visar nya material för car wrapping och Master Office visar lösningar för att underlätta etikettproduktion.

Publicerat av: 

Mark Andy förvärvar mångårig partner

Mark Andy, totalleverantör för etikett- och förpackningsindustrin, förvärvar Presstek. Presstek är mest känd som en global leverantör av DI-teknik (Direct Imaging), där offsetplåtar exponeras direkt i tryckpressen. Presstek levererar även CTP-lösningar.

Publicerat av: