Jury spikad i entreprenörstävling

Förpackningsklustret Packbridge drar igång tävlingen där entreprenörsföretag och start ups har får chansen att realisera sina affärskoncept. Juryn med representanter från branschen står redo inför The Packbridge Challenge.

The Packbridge challenge är ett sätt för förpackningsklustret att etablera en bättre kontakt mellan entreprenörer, startupföretag och förpackningsindustrin. Tävlingen riktar sig mot entreprenörer och startupföretag som befinner sig i en tillväxtfas med sina affärsidéer och innovationer. I tävlingen kan de ta chansen att kommersialisera dessa, gärna globalt.

– Vi är enormt stolta över den positiva respons vi fått och att inför The Packbridge Challenge 2018 kunna presentera en jury bestående av representanter från Nestlé, Axfood, Ardagh Group, Lund Universitet, Accelerace, Region Skåne och Sysav, säger Johan Mårtensson, vd på Packbridge.

Första upplagan av tävlingen pågick under fjolåret. Enligt Johan Mårtensson var responsen över förväntan och företag från 6 olika länder deltog. Vinnaren 2017 blev Koepala från Finland med sin innovativa nya förpackningslösning. Förstapriset var 50 000 kronor.

Tävlingen är uppdelad i två delar. Packbridge Startup Day den 29 maj samt final den 20 september på Top Packaging Summit by Packbridge i Malmö.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


De laddar med valprodukter och bobiner

Ett valår innebär affärer för Tre Well som utvecklar produkter till kommunernas vallokaler. Nu hoppas de även stort på att exportföretag ser värdet av deras lättviktsbobiner i papper.

– Specialmått och känsliga produkter med höga värden kännetecknar oss, säger Tre Wells ägare Kathryn Arnborg.

Publicerat av: 

Världspremiär på årets roadshow

Snart drar årets Sign, Print & Pack Roadshow igång med besök i sex städer. Antalis presenterar en världsnyhet, Oki berättar om möjligheterna med sitt växande Graphic Arts segment, Hexis visar nya material för car wrapping och Master Office visar lösningar för att underlätta etikettproduktion.

Publicerat av: 

Mark Andy förvärvar mångårig partner

Mark Andy, totalleverantör för etikett- och förpackningsindustrin, förvärvar Presstek. Presstek är mest känd som en global leverantör av DI-teknik (Direct Imaging), där offsetplåtar exponeras direkt i tryckpressen. Presstek levererar även CTP-lösningar.

Publicerat av: